(VIDEO) Što je Milanović u Okučanima rekao Glogoškom i Klemmu?

Okuèani, 01.05.2015 - Hrvatska u Okuèanima obilježava 20. godišnjicu vojno-redarstvene operacije (VRO) "Bljesak" kojom je nakon gotovo èetverogodišnje okupacije osloboðena zapadna Slavonija, a poèela je prvoga dana svibnja napadom Hrvatske vojske i specijalne policije iz smjera Novske i Nove Gradiške na južni i središnji dio zapadnoslavonskog okupiranog teritorija. Nakon polaganja vijenaca u Spomen parku hrvatskim vitezovima kod Središnjeg križa, susreli su se i razgovarali predsjednik Vlade Zoran Milanoviæ, Ðuro Glogoški i Josip Klemm. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Premijer Zoran Milanović je u Okučanima nakon komemoracije za poginule u operaciji “Bljesak” pozdravio Đuru Glogoškog i Josipa Klemma i druge branitelje koji su nazočili komemoraciji.

Razgovarali su desetak minuta, tijekom kojih su branitelji premijeru iznijeli svoje probleme i razloge zbog kojih prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Zagrebu, a na kraju su mu dali prijedlog da ih pozove na sastanak i razgovor o njihovim problemima i pravima, za koja smatraju da su im uskraćena.

Tijekom razgovora premijer je rekao kako će ponovno provjeriti jesu li ukinuta neka prava braniteljima. “Jedino za branitelje nismo ni kune smanjili nego povećali. Proračun Ministarstva branitelja nije smanjen, ako treba još ćemo ga povećati,” poručio je Milanović.

”Ono što znam jest da nitko nije radio ništa da bi napakostio vama, Klemmu i braniteljima”, obratio se Milanović Glogoškom.

“Prije dvije godine napravljena je izmjena i dopuna zakona po kojima se ne mogu ostvariti prava. Što ste poduzeli na osnovu toga u zadnjih šest mjeseci?”, pitao ga je Đuro Glogoški.

Premijer mu je odgovorio kako dosada nije ništa poduzimao jer mu je rečeno da po zakonu treba biti tako.

Branitelji su se požalili na ministra branitelja Predraga Matića, no Milanović ga i dalje brani: “Ne dam na čovjeka koji je bio u logoru za Hrvatsku”.

Zatražili su susret s premijerom u Vladi na što im je odgovorio “Ok probat ćemo, ja sam htio da se to riješi odmah”.

 

Nakon susreta Milanović je novinarima komentirao ovaj susret rekavši: “Ja nikom ne nabijam krivnju ili odgovornost, u ovim odnosima bilo je i malo pretjerivanja. Svi kažu: ‘Ja sam za razgovor’, ali s figom u džepu. Nitko braniteljima nije htio nikakvo zlo, niti išta uzeti. Ako je došlo do nesporazuma, valjda ćemo ga izgladiti. Mi smo u tri i pol godine zaista čuvali proračun za branitelje i za mrvicu ga povećali, tako ćemo i dalje”.

Nadamo se da se krivo izrazio i da zna da branitelji nisu “nesporazum”, znaju što žele i već su puno puta o tome javno progovarali, ali Vlada i dalje ostaje gluha na njihove zahtjeve. Premijer je zaboravio napomenuti kako branitelji prosvjeduju već više od 6 mjeseci u Savskoj 66, a kako s njegove strane ne dobivaju nikakav odgovor.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr
Photo: fah