Vlasnik catering-firme koja je u Markuševcu besplatno hranila pogođene potresom za Narod.hr: ‘Nismo mogli nastaviti jer nam nitko nije uskočio u pomoć’

Foto: Petar Pavlić

Petar Pavlić stanovnik je Markuševca i vlasnik catering-firme Fluvius koja je puna tri tjedna dostavljala besplatne obroke osobama pogođenim potresom. Iako je imao najbolju volju da nastavi s besplatnom dodjelom obroka, to, nažalost, zbog financijskih razloga više neće moći. Očekivao je, kaže, da će se još firmi uključiti u taj posao, no to se ipak nije dogodilo.

Za Narod.hr razgovarali smo s njime.

„Moja kuća je iznutra dosta stradala, pogotovo prvi kat, ne može se živjeti trenutno ondje. Sada sa suprugom živim u prizemlju kod roditelja. Brat i njegova djevojka, koji su živjeli u potkrovlju, morali su odseliti – iznajmili su stan.“ – priča nam Petar Pavlić te nastavlja o tome kako je organizirao obroke za druge stanovnike Markuševca.

Dijelili po 80-100 obroka dnevno

„Toga sam se dosjetio nakon potresa, da bismo mogli kuhati za one najpotrebnije. Po 80-100 ‘gableca’ smo kuhali 3 tjedna. Dijelili smo ih i onim najpotrebnijima u Markuševcu, onima koji su ostali bez krova, bez kuće, a koji nisu htjeli ići u studentske domove, kao i onima koji su se hranili nekad u pučkim kuhinjama, a sada nisu mogli do njih jer nema prijevoza. Dijelili smo obroke i statičarima, vatrogascima i ostalima koji su radili po Markuševcu.“

Nažalost, od ovoga tjedna firma Petra Pavlića više nije mogla nastaviti sa svojim humanitarnim radom.

„,Nažalost, sada to više ne radimo jer smo financijski ‘krahnuli.’ Sami smo se financirali i nismo htjeli primiti nikakve donacije različitih firmi da se ne bi po Markuševcu poslije pričalo da smo si u krizi napravili promet.“ – ističe.

„Kad bi se uključilo 10 ugostitelja hranili bi cijeli Markuševec“

„Nismo mogli nastaviti jer nam nitko nije uskočio u pomoć. Ja sam apelirao da nam se i ostali restorani, koji imaju dostave i koji funkcioniraju, priključe. Nažalost, nije se nitko uključio, osim firme koja nam vozi voće i povrće, Agromativ – oni su nam uskočili u pomoć i svaki nam dan donirali gajbu, dvije, tri svojih proizvoda i gospođa iz slastičarnice 2Sweet koja je uz naš topli obrok svaki dan donirala neke slastice.“ – kazao nam je Pavlić.

„Financijski više to ne možemo raditi jer nema posla, a svaki smo dan donirali 80-100 obroka. Mislili smo da ćemo moći ići sa 30 obroka te potaknuti i ostale ugostitelje da se uključe, možda sa 10, 20 obroka. Kad bi se uključilo tako 10 ugostitelja mogli smo nahraniti cijeli Markuševec.“ – rekao je.

„Oni kojima smo donirali hranu zaista su najpotrebitiji. Ima obitelji kojih je po 5-6 u kući, a kuća im je stanju koje uopće nije za život. Jedna obitelj živi u jednoj kancelariji od susjeda koja je preživjela. Drugi su bez krova, žive u prizemlju… Doista je kritično…“ – opisao nam je Petar Pavlić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr