(FOTO) Milanović na ophodnom brodu pohvalio mornaricu, no sam se ne drži preporuka Stožera

Zagreb, 04.04.2020 - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanoviæ sudjelovao je na redovitoj plovidbi obalnoga ophodnog broda „Omiš“ koji je izvršavao redovite zadaæe nadzora i zaštite interesa Republike Hrvatske u teritorijalnom moru te u podruèju ZERP-a, priopæio

Zoran Milanović sudjelovao je na redovitoj plovidbi obalnog ophodnog broda ‘Omiš’ te se uvjerio da pripadnici Obalne straže RH uspješno provode sve planirane aktivnosti na moru i u novonastalim okolnostima uzrokovanim širenjem koronavirusa. Pohvalio ih je da su stručni, profesionalni i da poštuju sve mjere opreza.

Uz Predsjednika Republike na plovidbi su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj.

No iako su pohvalili posadu broda i naglasili da se drže mjera samozaštite, toga se ne pridržava sam predsjednik Milanović, a ni ministar Krstičević. Fotografirali su se u grupi, ne poštujući razmak od dva metra. Nisu imali ni maske, prenosi dnevnik.hr.

“Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na redovitoj plovidbi obalnog ophodnog broda ‘Omiš’ koji je izvršavao redovite zadaće nadzora i zaštite interesa Republike Hrvatske u teritorijalnom moru te u području ZERP-a”, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Dodaju da je predsjednik Milanović je stekao uvid u sposobnosti ophodnog broda te se uvjerio da pripadnici Obalne straže RH uspješno provode sve planirane aktivnosti na moru i u novonastalim okolnostima uzrokovanim širenjem virusa COVID-19.

Predsjednik je dao potporu HV-u, HRM-u i posebno članovima posade broda koji svoje zadaće izvršavaju stručno i profesionalno, poštujući sve mjere samozaštite, navode u priopćenju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr