Prof. dr. sc. Lauc: ‘Čak i države koje su se potpuno zatvorile nemaju šansi, jer virus očito dolazi i na stvarima’

Foto: Fah

Znanstvenik, Gordan Lauc, komentirao je vijest kako je koronavirus pronađen na hrani. Zdravstvene vlasti u kineskom gradu Qingdaou našli su koronavirus na nekim pakiranjima morske hrane. Zarazila su se dva radnika

“Borba do zadnjeg virusa je nažalost definitivno izgubljena. Čak i države poput Kine i Novog Zelanda koji su se potpuno zatvorile nemaju šansi, jer virus očito dolazi i na stvarima, a ne samo u ljudima. U Kinu je već nekoliko puta ušao u paketima s hranom.

Srećom, čini se da pri takvom kontaktu s malom količinom virusa zaraženi ne oboljevaju, već uspijevaju pobijediti infekciju svojim imunim sustavom.

No to je samo još jedna potvrda da je suživot s virusom jedina opcija i da na SARS-CoV-2 treba gledati kao na samo još jedan od virusa s kojima moramo živjeti. Naravno ne smijemo mu dozvoliti da se previše brzo širi, jer smo u ožujku vidjeli kako to može izgledati kada se previše proširi. No tu je naravno ključan kriterij broj teško bolesnih ljudi, a ne broj ljudi kod kojih smo iznimno osjetljivim PCR testovima našli tragove virusa u nosu”, napisao je Lauc na Facebooku.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr