15. veljače bl. Jordan Saksonski – jedan od najvećih velikana koje je Njemačka dala Crkvi

javno vlasništvo

Blaženi Jordan je ubrojen među „najveće velikane koje je Njemačka dala Crkvi”, tvrdi isusovac K. Koch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Blaženi Jordan Saksonski,  OP,  nasljednik  svetog Dominika u upravi reda (2. dominikanski general) postao je 1222. godine. Svoje izvanredne darove uma i srca upotrebio je za dobro svoga reda.

Obilazeći svoje samostane, propu­tovao je čitavu Europu i tako se upoznao s utjecajnim ljudima onoga vre­mena. Jordan je ubrojen među „najveće velikane koje je Njemačka dala Crkvi”, tvrdi  isusovac K. Koch. Kada je putovao za Palestinu u obilazak svojih samostana, zajedno s ostalim putnicima utopio se 13. veljače 1237.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo štovanje kao blaženika potvrdio je papa Leon XII. 1826. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.