20.4.1962. – Na tržištu se pojavila prva Nutella

Foto: Janine

Na današnji dan prije točno 53 godine, 20. travnja 1962, u tvornici obitelji Ferrero u Albi, pokrajina Piemont, proizvedena je prva danas planetarno poznata slastica – Nutella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Nutella po prvi put izašla na tržište 1964., njezina preteča namaz Supercrema – na bazi lješnjaka – postojala je još od 1951, a razvio ju je Pietro Ferrero koji je začetnik slavnog svjetskog branda. Pietrov sin Michele Ferrero je 1963. godine odlučio usavršiti Supercremu s namjerom širenja branda Europom.

Promijenjeni su neki njeni sastojci, slika i ime proizvoda (“Nutella” – od engleske riječi “nut” što znači lješnjak), te njegov logo koji je ostao nepromijenjen sve do danas.

Prva Nutella iz tvornice obitelji Ferrero u Albi, izašla je 20. travnja 1964. Proizvod je obitelji donio odličan uspjeh i ostao vrlo popularan sve do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točan sadržaj proizvoda je strogo čuvana tajna tvrtke Ferrero. Prema oznaci s ambalaže, glavni sastojci Nutelle su šećer, različita biljna ulja te lješnjaci i kakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.