Na današnji dan prije točno 53 godine, 20. travnja 1962, u tvornici obitelji Ferrero u Albi, pokrajina Piemont, proizvedena je prva danas planetarno poznata slastica – Nutella.
Iako je Nutella po prvi put izašla na tržište 1964., njezina preteča namaz Supercrema – na bazi lješnjaka – postojala je još od 1951, a razvio ju je Pietro Ferrero koji je začetnik slavnog svjetskog branda. Pietrov sin Michele Ferrero je 1963. godine odlučio usavršiti Supercremu s namjerom širenja branda Europom.
Promijenjeni su neki njeni sastojci, slika i ime proizvoda (“Nutella” – od engleske riječi “nut” što znači lješnjak), te njegov logo koji je ostao nepromijenjen sve do danas.
Prva Nutella iz tvornice obitelji Ferrero u Albi, izašla je 20. travnja 1964. Proizvod je obitelji donio odličan uspjeh i ostao vrlo popularan sve do danas.
Točan sadržaj proizvoda je strogo čuvana tajna tvrtke Ferrero. Prema oznaci s ambalaže, glavni sastojci Nutelle su šećer, različita biljna ulja te lješnjaci i kakao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa