22. lipnja 1995. rođena Sara Kolak – drugo čudo iz malenoga Ludbrega

FaH

Drugo čudo iz malenog zagorskog gradića Ludbrega zove se Sara Kolak. Prvo čudo za koje svi znaju bilo je čudo Predragocjene Krvi Kristove u čast kojemu je podignuto prekrasno svetište u Ludbregu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ludbrežanka Sara Kolak je u 21. godini života postala senzacionalni pobjednik i osvajač zlatne olimpijske medalje u bacanju koplja.

Iako je na Olimpijske igre u Rio de Janeiru došla kao debitantica, opravdala je svoje prijašnje uspjehe. Prednatjecanje otvorila je s dva slaba hica od 55,68 i 55,86 metara te je držala 15. mjesto. U trećoj seriji bacila je koplje 64,30 metara, ponovno popravivši hrvatski rekord za 80 centimetara, i trećim mjestom osigurala nastup u olimpijskoj završnici.

U samoj završnici Olimpijskih igara, u četvrtoj seriji, bacila je koplje 66,18 metara i osvojila peto zlatno odličje za Hrvatsku na OI 2016. u Riju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadašnji predsjednik IAAF-a, Sebastian Coe, proglasio je Saru Kolak najvećim iznenađenjem cijelog atletskog programa Olimpijskih igara u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.