23. srpnja sveta Brigita – što su molitve svete Brigite na čast Predragocjene Krvi Kristove?

Slika: Hermann Rode (kasno 15. st.), javno vlasništvo

Gospodin Isus Krist je svtoj Brigiti objavio dvije serije molitava koje On želi da se mole na čast njegove Muke s velikim obećanjima milosti za sve koji ih budu molili, pišu redovnici Monfortanci iz samostana u Blatu, Zagreb.

Sv. Brigita je dugo molila Gospodina da joj usliši molbu te joj objavi koliko je udaraca primio tijekom svoje muke. Konačno, Gospodin joj se ukazao i rekao: “Moja kćeri, dobio sam 5480 udaraca po tijelu. Ako želite iskazivati štovanje mojim ranama, izmolite svaki dan 15 Očenaša i 15 Zdravomarija zajedno s molitvama [koje ju je učio] godinu dana. Nakon godine dana svaka će moja rana biti čašćena po tim molitvama.”

Poznatijih 15 molitava sv. Brigite predstavljaju osobitu pobožnost prema Muci našega Gospodina, koje se mole godinu dana. Uz tu poznatu molitvu postoji i sedam molitava sv. Brigite koje se mole u čast sedam puta prolivene Krvi Kristove. Ove se molitve mole kroz razdoblje od 12 godina. Ove molitve imaju crkveno odobrenje, tj. imprimatur.

Gospodin Isus Krist je sv. Brigiti objavio dvije serije molitava koje On želi da se mole na čast njegove Muke s velikim obećanjima milosti za sve koji ih budu molili, pišu redovnici Monfortanci iz samostana u Blatu, Zagreb.

Petnaest molitava sv. Brigite na čast Muke i Rana Isusovih je objavljeno u više izdanja pa i u molitveniku Isuse ja se uzdam u te s odobrenjem Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu od 24. VIII 1976. godine.

Manje poznato i prošireno u Hrvatskoj je Sedam molitava sv. Brigite na čast Muke i Krvi Isusove. Isus je objavio sv. Brigiti da je za vrijeme svoje Muke dobio gotovo 6 000 udaraca i da je za nas prolio više od 30 000 kapljica svoje Presvete Krvi dodajući: “Znaj da ću udijeliti slijedećih pet milosti svakome tko bude svaki dan častio moju Presvetu Krv kroz 12 godina moleći 7 Očenaša i 7 Zdravo Marija s molitvama.

 

Sve o pobožnostima Predragocjenoj Krvi Kristovoj pročitajte ovdje

 

 

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/monfortanci.hr