24. lipnja 1987. Leo Messi – tko je najbolji svih vremena: Maradona ili Messi?

Foto: fah

“Diego je mogao sav teret preuzeti na sebe, mogao je upravljati cijelim stadionom, a svi koji su igrali s njim osjećali su se sigurnije. Messi nema tu snagu.” (Gabriel Batisuta, slavni centarfor Argentine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je tijekom cijele karijere bio najbolji igrač (po)najbolje momčadi na svijetu. Maradona je bio najbolji igrač na svijetu bez obzira za koju je momčad igrao.

 

Prilikom nedavnog poraza (0:3) Barcelone u Rimu poraznija je bila igra jedne od najboljih momčadi na svijetu, jedine momčadi koja u Ligama petice nije doživjela poraz u domaćem prvenstvu i najvažnije, momčadi za koju igra najbolji igrač na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sav nogometni svijet se pitao što se dogodilo s Leo Messijem u Rimu?

Ako je suditi prema statistici, ništa posebno.

Messi redovito igra (ne)objašnjivo slabo u završnicama Lige prvaka, zadnji pogodak u četvrtfinalu Lige prvaka postigao je u sezoni 2012/13 protiv PSG-a, u devet četvrtfinalnih utakmica nije postigao pogodak, uključujući zadnjih šest kad je Barca ispala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći put uzastopno Barcelona je u Ligi prvaka eliminirana u četvrtfinalu.

Zadnji put titulu europskog prvaka osvojila je u finalu (3:1) 2015. godine protiv Juventusa, strijelci su bili Rakitić (4), L. Suarez (68) i Neymar (90+7).

Budući da isti mentalni defekt iskazuje u dresu argentinske reprezentacije, Messi je u Rimu još jednom pokazao zašto se ne može uspoređivati s najboljim igračem svih vremena Diegom Maradonom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je tijekom cijele karijere bio najbolji igrač (po)najbolje momčadi na svijetu.

Maradona je bio najbolji igrač na svijetu bez obzira za koju je momčad igrao.

Zbog Maradone momčadi za koje je igrao postale su (po)najbolje na svijetu, što se najbolje vidjelo u rijetkim porazima.

Karizmatični Maradona mijenjao je mentalitete momčadi, njegove momčadi nikada nisu gubile utakmice kao Barcelona u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je čudesan igrač koji u 30. godini  još uvijek nije dokazao da tijekom važnih utakmica može promijeniti mentalitet momčadi za koje igra.

“Messi je strašan nogometaš, tehnički možda i jači od Maradone, ali nije veliki igrač kao Diego u cjelini. Tako velik nije nitko.” (Gabriel Batistuta)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.