30. svibnja – Dan branitelja grada Zagreba

Povodom Dana branitelja grada Zagreba i nekadašnjeg Dana Državnosti – dana ustanovljenja prvog višestranački izabranog Hrvatskog državnog Sabora – izaslanstva udruga Hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata iz grada Zagreba, biti će na Medvedgradu,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

u UTORAK, 30. svibnja 2017., u 10.00 sati, i odati počast poginulima za slobodu domovine.

Svečana Akademija će biti u 16.00 sati, u dvorani Vatroslav Lisinski. Sv. Misa za Domovinu i poginule Hrvatske branitelje iz grada Zagreba, će biti u 19.00 sati, u Zagrebačkoj katedrali, sa svečanom ulaznom procesijom, sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata, koju će u Katedralu unijeti predstavnice Udruge udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije, a hrvatski branitelji će im se pridružiti.

Branitelji pozivaju na nazočnost u odorama HV-a ili obilježjima Udruga – okupljanje u 18.30 ispred Katedrale. Program usuglašeno donose udruge Hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata grada Zagreba pod pokroviteljstvo Gradskog ureda za branitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U vremenima ponosa i slave, i bez poziva predsjednika, dr. Franje Tuđmana, za Dan Državnosti, okupljali smo se, veselili i slavili, u svim gradovima Hrvatske i mjestima u svijetu, gdje žive Hrvati.

Veselimo se isticanju svih pozitivnih hrvatskih tradicijskih vrijednosti. Silno smo ponosni na dolazak Predsjednice RH, 25. lipnja 2015. na Medvedgrad, i pred Oltarom hrvatske domovine, odavanje počasti poginulima za slobodu Hrvatske nakon 15 godina.

Pozivamo i Vas ove godine, preuzmite inicijativu i tragom stopa dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske, dođite pred Oltar hrvatske domovine, kao što smo to, s ponosom viđali u vremenima ponosa, časti i slave devedesetih godina, za svaki Državni praznik, s obavezom neizostavne nazočnosti, Državnog poglavara ili iznimno njegovog izaslanika, te ostalih dužnosnika Republike Hrvatske, kojima bi to trebala biti čast i obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka dolazak na Sv. Misu, u velikom broju, pokaže naš odnos i zahvalnost za žrtvu preko 1.300 Hrvatskih branitelja iz grada Zagreba, koji su dali život za našu Slobodu.”

U nadi vaše nazočnosti, pozdravljamo Vas, uz slogan: “Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što”.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.