5. rujna 1946. rođen Freddie Mercury – rock zvijezda nevjerojatnog glasa

Na današnji dan 5.rujna 1946. rođen je Freddie Mercury, jedna od najvećih zvijezda glazbene rock scene 20 stoljeća. Porijeklom je bio Iranac, pravim imenom Farrokh Bulsara, a rođen je u tadašnjem Zanzibaru, danas Tanzanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka Jer i otac Bomi porijeklom su bili Iranci koji su živjeli u Indiji i sljedbenici religije zoroastrizma. Freddijev otac bio je računovođa za britansku vladu. Kad su u Zanzibaru izbili nemiri, zajedno s obitelji seli se u Feltham, Engleska.

1970. osnovao je jedan od najpoznatijih bandova koji su obilježili glazbenu scenu uopće – grupu Queen. Njegove glasovne sposobnosti bile su upravo nevjerojatne jer je mogao pjevati čak četiri oktave.

Njegova uvjerljivo najbolja i u svijetu najpoznatija pjesma je “Bohemian Rhapsody”, s albuma A Night at the Opera iz 1975. godine. U Britaniji se zadržala 9 tjedana na broju jedan top ljestvice. Kroz daljnji razvoj karijere napisao je veliki broj pjesama koje su i danas vrlo poznate i još se uvijek mogu čuti na stadionima ili u dvoranama, kao npr. “We are the Champions”(News of the World, 1977.), “Crazy Little Thing Called Love” (The Game 1980.), “Barcelona” (solo album Barcelona 1988.), prvu veliku uspješnicu grupe, Killer Queen (Sheer Heart Attack 1974.) i publici vrlo omiljenu “Love of My Life” (A Night At The Opera 1975.), koju je posvetio Mary Austin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umro je 1991. od AIDS-a.

Mary Austin – jedina prava ljubav Freddievog života

Iako je bio deklarirani biseksualac, više puta je izjavio da je jedina prava ljubav njegovog života njegova prva ljubav, djevojka Mary Austin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je pravi šok kada je otkriveno da je Mercury cijelo nasljedstvo ostavio baš njoj. Mary Austin je naslijedila Freddievo imanje u zapadnom Londonu procijenjeno na 20 milijuna funti, kao i 9 milijuna funti gotovine.

Njoj je ostavio i tajnu svoga groba. Freddie je kremiran, a samo Mary Austin zna gdje se pepeo nalazi.

Video grupe Queen i „Bohemian rhapsody“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.