(VIDEO) 5. siječnja 2013. Vladimir Geza Šenauer – legenda zlatne generacije Hajduka

Foto: Snimka zaslona

Bio je član momčadi Hajduka koja je 1950. godine osvojila titulu prvaka Jugoslavije bez poraza, a prvaci su bili i 1952. te u sezoni 1954./55. Geza je u toj velikoj zlatnoj generaciji Hajduka pedesetih godina prošlog stoljeća igrao sa Franom Matošićem, Bernardom Vukasom i Vladimirom Bearom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Šenauer je rođen 29. studenog 1930. u Splitu, a umro je na današnji dan 2013. godine. Prvi mu je trener na Starom placu bio barba Luka Kaliterna. U prvu momčad Hajduka ušao je kao 19–godišnjak 1949. godine, kada je Hajduk u prijateljskoj utakmici pobijedio Kvarnera u Rijeci sa 5:2. Bio je član momčadi Hajduka koja je 1950. godine osvojila titulu prvaka Jugoslavije bez poraza, a prvaci su bili i 1952. te u sezoni 1954./55. Geza je u toj velikoj zlatnoj generaciji Hajduka pedesetih godina prošlog stoljeća igrao sa Franom Matošićem, Bernardom Vukasom i Vladimirom Bearom.

Nakon te titule 1955. momčad se dijelom osula, a Geza odlazi u beogradski BSK u kojem ostaje dvije sezone i s kojim 1955. osvoja Kup Jugoslavije. Nakon dvije godine provedene na Karaburmi, Šenauer se 1957. godine vratio u Hajduk, i u dresu najdražeg kluba igrao do 1962. godine kada na preporuku Bernarda Vukasa odlazi u Austriju iz Klagenfurta za koju je igrao do 1962. godine nakon čega se vraća u domovinu kako bi završio studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

U Split se vratio 1964. godine i zaposlio kao šef recepcije hotela Marjan. Govorio je engleski, njemački i talijanski jezik, a sa 34 godine još je igrao u tadašnjem drugoligašu RNK Split u kojem 1965. završava nogometnu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Titula Hajduka 1952. i pobjeda nad Crvenom Zvezdom od 6:0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.