5. studenoga 2003. Dado Pršo – “Braveheart” postavio rekord Lige prvaka na svoj rođendan!

Foto: Snimka zaslona

Tijekom utakmice po skupinama Lige prvaka, na svoj je 29. rođendan 5. studenoga 2003. godine, Dado Pršo zabio je četiri pogotka Deportivu u utakmici koju je Monaco dobio s rezultatom 8:3!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje god je igrao, bilo u hrvatskom dresu, bilo u dresu Rangersa, osim nogometnim znanjem, Dado Pršo je plijenio borbenošću i beskompromisnom ljubavlju za dres koji nosi.

A navijači su to znali prepoznati. Nažalost, to nije znao kao mnogo puta do sada prepoznati Hajduk: Pršo je još jedan u nizu bisera koji je promaknuo Hajdukovoj nogometnoj školi, gdje je bio na početku nogometnog puta.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uistinu je ta večer bila za pamćenje, kao i cijela ta sezona jer Monaco je dogurao do finala Lige prvaka, gdje ih je zaustavio Mourinhov Porto (3:0).

Pršo je te sezone izjednačio rekord Marca Van Bastena iz 1992. i Simonea Inzaghija iz 2000. godine. Monaco je protiv Deportiva slavio s nevjerojatnih 8:3, a na poluvremenu je bilo 5:2. Bivši hrvatski reprezentativac zabio je u 25., 29., 45. i 49. minuti utakmice.

Dado Pršo (Zadar, 5. studenoga 1974.), bivši je hrvatski nogometaš i stožerni igrač reprezentacije Hrvatske nakon smjene vatrenih poslije neuspjeha u kvalifikacijama za EU 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljavao je hrvatske navijače borbenošću, ljubavlju za kockasti dres za koji je kasno debitirao, a posebno je u pamćenju njegov pogodak Sloveniji koji nas je odveo na EP u Francuskoj 2004. godine.

Karijeru je započeo u Hajduku iz Splita gdje je prošao omladinsku školu, zatim je nastavio igrati u NK Pazinka, a 1993. godine je otišao u Francusku, gdje je igrao u malom klubu St. Raphael i Rouen. U sezoni 1997./98. otišao je na Korziku u AC Ajaccio gdje je ostao dvije godine. Nakon toga došao je u AS Monaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sezoni 2003./04. došao je s AS Monacom do finala Lige prvaka i dao sve zajedno 7 zgoditaka. Za Glasgow Rangerse potpisuje u srpnju 2004. godine i u klubu ostaje do kraja igračke karijere koju je 2007. godine morao prekinuti zbog ozljede.

Odličan u zraku i snažan na lopti. Isticao se čvrstoćom i kreacijom napada. Prednost mu je bila vrhunska igra glavom te snalažljivost na malom prostoru gdje dolazi do izražaja njegova tehnika.

Prvi nastup za Hrvatsku: kvalifikacijska utakmica za UEFA EURO 2004. u Portugalu, Hrvatska – Belgija, Zagreb, 29. ožujka 2003. godine sa čak 28 godina života. Sve njegove igre, kao i ljubav za kockasti dres i Hrvatsku, usjekle su se duboko u pamćnje navijača hrvatske reprezentacije.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.