Danas se obilježava Bleiburška tragedija: Komemoracija za žrtve na Mirogoju u 8,30

foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Ovogodišnja komemoracija u povodu 76. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda u svibnju 1945. održat će se danas 15. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji, na groblju u Zagrebu i na Udbini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator središnje komemoracije je Počasni bleiburški vod, a suorganizator u liturgijskom dijelu je Dušobrižništvo za Hrvate u inozemstvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj je Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine.

Zbog pandemije izazvane koronavirusom nije bilo moguće pripremiti središnju komemoraciju na Bleiburškom polju, pa će se ona održati na više mjesta.

U 8:30 će biti održano polaganje vijenaca i odavanje počasti žrtvama kod Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoj. Molitvu će predvoditi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, a dovu imam Zagrebačke džamije Mersad efendija Kreštić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski katolički radio (HKR) će u subotu,15. svibnja, od 8:30 sati prenositi komemoraciju za žrtve Bleiburga s groblja Mirogoj u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.