Ana Lederer: U prethodnoj vladi najslabije je bilo Ministarstvo kulture s nizom skandala; nema podjele na vaše i naše

Ana Lederer, zamjenica ministra kulture Zlatka Hasanbegovića gostovala je jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4 u kojoj je kazala da misli da je ”u prethodnoj vladi najslabije bilo Ministarstvo kulture s nizom skandala i neodrađenih poslova”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture smatra sjajnim izborom premijera Tihomira Oreškovića. Na dužnost u Ministarstvo sam došla je na poziv ministra Hasanbegovića. Već tri tjedna intenzivno razgovaramo o resoru i mogu reći da vrlo slično razmišljamo o svemu tome, izjavila je Ana Lederer.

Na pitanje tko ju je pozvao da bude zamjenica ministra, rekla je da ju je pozvao ministar Zlatko Hasanbegović.

“Doista vrlo slično mislimo o brojnim lošim točkama našeg ministarstva. U izuzetno sam dobroj suradnji s ministrom Hasanbegovićem”, rekla je i dodala da s Hasanbegovićem o tim lošim točkama razgovara već tri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se jučerašnju izjavu za javnost ministra Hasanbegovića kazala je da je sretna da mu je napokon dopušteno da se jasno ideološki pozicionira. Rekla je i da neviđena medijska haranga nije Hasanbegoviću dopustila izgovoriti što doista misli.

“Mislim da će se napokon otvoriti poglavlje favorizacije njegova budućeg rada”, rekla je Lederer.

Najavila je kako s ministrom definira kulturnu politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislimo provesti velike promjene jer u bivšem sazivu nije napravljeno skoro ništa. Vrlo brzo ćemo objaviti našu kulturnu strategiju”, rekla je. Na pitanje o mogućim smjenama na čelu hrvatskih nacionalnih kazališnih kuća rekla je da nema govora o nikakvim smjenama čelnih ljudi HNK. “Ja sam čovjek dijaloga, nema podjele na vaše i naše i ne pada mi napamet razmišljati u tom smjeru”.

Potvrdila je vijest koju je prenijela Slobodna Dalmacija da će ministar Zlatko Hasanbegović posjetiti Jasenovac. Rekla je da je ministar posjet dogovorio s Natašom Jovičić, ravnateljicom Spomen-područja Jasenovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.