Angela Merkel se susrela s Papom: Razgovarali o okolišu i terorizmu

Foto: fah

Jutros (17. Lipnja 2017.) je Sveti Otac – u Apostolskoj palači u Vatikanu – primio u audijenciju kancelarku Savezne Republike Njemačke, gospođu Angelu Merkel, koja se nakon toga sastala i s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim tajnikom te s mons. Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s Državama, prenosi Radio Vatikan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom srdačnih razgovora evocirani su dobri odnosi i plodna suradnja između Svete Stolice i Njemačke. Razmatrana su pitanja od zajedničkog interesa, a posebna je pozornost usmjerena na sljedeći sastanak skupine zemalja G20, u Hamburgu te postignut dogovor o potrebi posvete posebne pozornosti odgovornosti međunarodne zajednice u borbi protiv siromaštva i gladi, globalne prijetnje terorizma, kao i klimatskim promjenama.

Poseban je spomen bio rezerviran za saveznoga kancelara Helmuta Kohla, koji je preminuo jučer, kao i na njegov neumorni rad u korist ponovnog ujedinjenja Njemačke i Europe – stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.