Ante Čaljkušić za Narod.hr uoči Marijanskih procesija za život: ‘Želimo puna igrališta i vrtiće – želimo Hrvatsku punu života’

Foto: www.laudato.hr

“Marijanskom procesijom želimo proslaviti život i začeće. Ljudski život je neponovljiv i originalan. Želimo puna igrališta i vrtiće te Hrvatsku punu života.”, izjavio je u razgovoru za Narod.hr Ante Čaljkušić, predsjednik Udruge “Hrvatska za Život” i Inicijative “40 dana za život”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na 8. nacionalnom susretu u Šibeniku određene su smjernice kampanje i geslo ‘Za dijete više’. Kao civilizirano društvo, svim trudnicama treba omogućiti dostojanstven život, prije i poslije rođenja djeteta.”, upozorio je Čaljkušić te dodao: “Procesija i kampanja bitne su i ženama ranjenim pobačajem. Neke od njih i osobno sudjeluju u kampanji kako bi upozorile na posljedice i težinu odluke.”

“Emocije će potaknuti svjedočanstva obitelji s troje ili više djece”, smatra Čaljkušić.

“Te obitelji javno svjedoče ljepotu zajedništva i roditeljstva. Nadamo se da će njihova svjedočanstva pokazati svu ljepotu roditeljske ljubavi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam ponosan na kampanju koja se održava u čak 33 hrvatska grada na 35 mjesta bdijenja. Novi gradovi koji su se uključili su Poreč, Zaprešić, Vrbovec i Trogir.”, istaknuo je Čaljkušić u razgovoru za Narod.hr.

Udrugu i Inicijativu šibenski je biskup Tomislav Rogić službeno posvetio Bezgrješnom Srcu Marijinu na Nacionalnome susretu Inicijative u Šibeniku 30. kolovoza 2019. godine.

“Na nacionalnom susretu šibenski biskup Tomislav Rogić posvetio je Udrugu Hrvatska za život Mariji. Ovime želimo obilježiti predanost srcu Marijinom. U Zagrebu svečanom procesijom u 17,30 pred Kamenitim vratima predvođeni klapašima koji čuvaju hrvatsku narodnu baštinu želimo proslaviti život i začeće. Ljudski život je neponovljiv i originalan. Želimo puna igrališta i vrtiće te Hrvatsku punu života.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za naš portal otkrio je i detalj iz osobnog života te veliki uspjeh Inicijative.

“Danas moja kćer pohađa vrtić sa spašenom djevojčicom Inicijative 40 dana za život.”, istaknuo je vjeroučitelj i teolog Ante Čaljkušić za Narod.hr.

Podsjetimo, vjernici hrvatskih gradova sudjelovat će u marijanskim procesijama za život u čast Bezgrješnom Srcu Marijinu pod geslom “Hrvatska Mariji, Majci Života”. Procesijama se obilježava početak jesenske kampanje bdjenja pred bolnicama i domovima zdravlja za prestanak pobačaja i širenje kulture života u hrvatskome narodu. Kampanja će trajati od 25. rujna do 3. studenoga 2019. godine u 33 grada na 35 mjesta bdjenja, što ovu kampanju čini najvećom do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne obitelji uključile su se u kampanju te prenijele svoja dragocjena iskustva.

“Naša brojna obitelj za nas je poput predivnog mozaika čiji autor jest sam Bog. Svako naše dijete jedan je jedinstveni kamenčić utkan u taj mozaik čija slika ne bi bila kompletna bez bilo kojeg od njih. A svaki taj kamenčić za nas je dragocjen i neprocjenjiv jer po svakom od njih Bog nam pruža neizmjernu radost i uči nas darivati se drugima nesebično, strpljivo i s ljubavlju. Poziv je to koji nas kao slabe ljude nadilazi potpuno, ali kojeg iz dana u dan uz borbe i padove ipak ostvarujemo nošeni snagom Njegove raspete ljubavi!” (Lucijan i Adriana Kosor, roditelji šestero djece: Luke, Karla, Mihaela, Sebastijana, Teodore i Jonatana; Solin)

“Suprug dolazi iz velike obitelji, i meni je to tako bilo lijepo. Nora (najstarija) je krenula u vrtić, i svako malo je govorila teti u vrtiću da će joj mama roditi brata. Nakon nekog vremena, ostala sam trudna i stvarno nam je u obitelj stigao Andrija. Bio je pravi izazov dok su bili mali – Nora 5 godina, blizanke 3 godine i beba. Hrvoje radi, a ja sama s njima u kući. Često znam reći, hvala Bogu na videokameri, jer se ja tog perioda njihovog života malo sjećam. Ne mogu ni zamisliti da ih je manje, svaki dan novi je izazov, u našem domu nikad nije tiho. Uz Božju pomoć to sve super funkcionira i Bogu hvala i slava što nam ih je povjerio na čuvanje.” (Hrvoje i Amela Knežević, roditelji četvero djece: Nore, Petre i Barbare (blizanke) i Andrije; Vinkovci)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kako život odmiče i dani prolaze sve smo više svjesniji i zahvalniji za svako dijete. Život je neprocjenjivi dar, dar od Boga i najveće bogatstvo koje možemo ostaviti iza sebe. Bog nas je već obradovao i obećanjem da vidimo i djecu svoje djece. Sa svakim novim djetetom dolazi i više ljubavi, radosti, a i spremnosti na veću požrtvovnost i sebedarje.” (Nikola i Mihaela Krajina, roditelji šestero djece: Tonija, Lucije, Petre, Paole, Gabrijele i Jakova; Split)

Udruga “Hrvatska za Život” i inicijativa “40 dana za život” pozivaju roditelje s djecom, mlade, molitvene zajednice, zborove i sve prijatelje života na zagrebačku procesiju “Zagreb Mariji” na Kamenitim vratima, 25. rujna 2019. godine, u 17.30 sati.

Pjevanom krunicom procesija će proći glavnim zagrebačkim trgom bana Josipa Jelačića i ulicama grada do bazilike Presvetog Srca Isusova (Palmotićeva 31), gdje će nakon svečane svete mise, koja počinje u 19 h, uslijediti koncert “Zagreb Mariji” s tradicionalnim i modernim marijanskim pjesmama te dirljivo svjedočanstvo jednog bračnog para na temu “Za dijete više”.

 

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.