Baka s trima kćerima i 20-ero unučadi hodočastila svetom Josipu

Foto: Župa BDMS

“Mi smo tri obitelji. Obitelj Roberta i Marte Čauš, koja nas je vodila, Dubravka i Elizabeta Naglić, te Elia i Petre Buratta. S nam je baka Ivanka Fabiani. Ove tri obitelji su povezane tak da smo nas tri sestre, a spomenuta baka je naša mama. Svaka obitelj je došla s osobnim nakanama i molitvom svetom Josipu i sigurna sam da ćemo se radosno vratiti kako bi zahvalili ovom velikom svecu, svetom Josipu. Svetište je jako lijepo, no ono što me iznenadilo je to da sam odmah osjetila nutarnju duhovnu jaku vezu, povezanost, povjerenje i bliskost s osobom svetog Josipa. Neka nas uistinu brani zagovor svetog Josipa, pomaže i posveti sve nas i sve naše obitelji!”, zapisala je Petra Buratta u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 9. kolovoza 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenute obitelji: Čauš koja ima petero, Naglić sedmero i Buratta osmero djece sudjelovale su na misnom slavlju koje je predvodio dr. Vlado Mikšić, supsidijar Svetišta.

Nakon misnog slavlja hodočasnicima kako malim tako i velikim msgr. Antun Sente, ml., rektor ispričao je priče brojnih hodočasnika o uslišanim molitvama pri svetom Josipu u Karlovcu, te ih upoznao s poviješću Svetišta kao i štovanjem svetoga Josipa u Hrvata.

Dvadesetero bratića i sestrični pod vodstvom Marte Čauš, vjeroučiteljice, dok su stariji razgledavali prostore i sadržaje Nacionalnog svetišta, brzo su iskoristili pozornicu Velike dvorane Svetišta te za svoje roditelje i okupljene mlade Karlovčane uvježbali i prikazali kratki skeč o ljepoti utjecanja svetom Josipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.