Bandić primio mladog tamburaša, dobitnika američke stipendije

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas mladog tamburaša Mirana Tikvickog iz Subotice, dobitnika američke stipendije na prestižnom Berklee College of Music, kojemu Grad Zagreb pomaže s jednom trećinom stipendije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miran je lani u studenom prisustvovao na audiciji za Berklee College of Music u Bostonu te dobio stipendiju od 18.000 dolara, što je trećina sveukupnih troškova studiranja. Kako bi mogao platiti ostatak školarine, potražio je pomoć od raznih ministarstava i udruga no nitko nije pomogao, nakon čega se obratio zagrebačkom gradonačelniku. Zagreb je odlučio pomoći mu s 20.000 kuna, što sa stipendijom iznosi dvije trećine ukupnih troškova.

Miran Tikvicki, koji od svoje sedme godine svira tamburu s kojom je osvojio veliki broj priznanja na raznim natjecanjima, na bostonskom sveučilištu želi studirati terapiju glazbom (music therapy) koja se, kako je objasnio, zasniva na pomoći osobama s posebnim potrebama.

“Volio bih istraživati kako glazba može pomoći i utječe na ljude koji imaju različite poremećaje, primjerice PTSP. U Hrvatskoj s tim poremećajem ima puno osoba jer su proživjeli raznorazne drame i tragedije. U mojoj regiji, Vojvodina je jedna od tri najsuicidalnije regije u svijetu pa bih htio pomoći ljudima koji su skloni suicidu”, istaknuo je nakon prijema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Bandić sugerirao mu je da se ponovno obrati ministarstvima, uvjeren da će mu i ona sada pomoći. “Oni znaju da kad Grad daje, da ne daje ‘badava’, već ulažemo u budućnost. Ako do sada nisu shvatili, sada će shvatiti sto posto”, poručio je Bandić.

Najavio je da će se, ako Tikvickom ipak nitko ne pomogne, u rujnu ponovno sastati pa će “i tu jednu trećinu riješiti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.