Biskup Košić izaslanstvu Mešihata: ‘Prijatelji se poznaju u nevolji’

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić susreo se, u ponedjeljak 25. siječnja u Sisku, s izaslanstvom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj koje je predvodio muftija Aziz Hasanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U biskupovoj pratnji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, ekonom mons. Zdravko Novak i katedralni župnik preč. Marko Karača, a u izaslanstvu Mešihata bili su i veleposlanici Turske, Azerbajdžana, Irana, Maroka, Egipta, Alžira, Libije, Malezije, Indonezije i Iraka.

Na početku susreta muftija Hasanović je rekao kako je ovaj posjet Sisku i Petrinji izraz blizine i zajedništva s biskupom, vjernicima i ljudima ovoga kraja koji su pretrpjeli veliko stradanje. Ustvrdio je i kako posjet nazočnih deset veleposlanika znači i potporu 800 milijuna stanovnika koliko oni predstavljaju.

Biskup je gostima pokazao u potresu srušenu katedralu Uzvišenja sv. Križa te ih upoznao sa situacijom na terenu, posebno radom Caritasa koji pomaže svima bez obzira na vjeru i naciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostalog iznio je i podatak kako jučer na području biskupije od 63 župe zbog oštećenja u 31 župnoj crkvi nisu bila održana misna slavlja. Biskup je zahvalio muftiji Hasanoviću na dolasku i na pomoći koju je Islamska zajednica uputila biskupiji ustvrdivši kako se prijatelji poznaju u nevolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.