Biskup Košić uputio poziv na post i molitvu

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić uputio je u utorak, 31. ožujka svim svećenicima, đakonima, redovnicima i redovnicama poziv na post i molitvu na nakanu da Gospodin odvrati od našega naroda i čitavog svijeta bolesti, trpljenja i smrt što izaziva viros COVID-19 u aktualnoj pandemiji. U pozivu biskup je, između ostalog poručio: „Budući da zlo zaraze virosom COVID-19, tzv. pandemija koronavirusa, ne jenjava, i mi smo pozvani da se uključimo u borbu s tom opasnošću. Već smo od 20. ožujka primijenili odredbe koje je izdala HBK te se u svemu pridržavamo mjera koje izdaje nacionalni Stožer civilne zaštite RH. Ipak, mi smo pozvani činiti i više od toga. A to je molitva. Molili smo se posebno zajedno s Papom Franjom prošli petak, 27. ožujka, kad je pred bazilikom Sv. Petra u Rimu s Presv. Oltarskim Sakramenom blagoslovio grad i svijet, molimo se svaki dan prikazujući svete mise i upućujući Bogu svoje zazive. No, Gospodin je rekao da se u borbi sa zlime pobjeđuje: ‘samo molitvom i postom'(Mt 17, 21)…. Budimo sjedinjeni u molitvi i postu“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju biskup je pozvao i sve vjernike, koji to mogu, da se pridruže svojim pastirima u postu i molitvi te zaključio: „S nadom u skoru pobjedu nad zlom trenutne svjetske pošasti koronavirusa i prestanak izvanrednog stanja koje je zavladalo čitavim svijetom srdačno Vas sve u Gospodinu pozdravljam i u njegovo ime blagoslivljam“. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.