Biskup krstio šesto dijete obitelji Kolić

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić krstio je u subotu 22. svibnja u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Sunji Manuela, šesto dijete u obitelji Predraga i Miljke Kolić iz Čapljana. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Ivan Faletar. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Službe Riječi okupljenima se obratio biskup Košić čestitajući roditeljima na velikodušnosti i hrabrosti. „Kada biskup krsti po župama to je prije svega priznanje roditeljima zbog brojnog potomstva. Ja i vama želim odati priznanje i čestitati na ovom šestom djetetu. Iskreno se veselim tome i mi kao Crkva želimo dati potporu obiteljima poput vaše. Nije to samo zbog demografskog razloga, jer nas ima sve manje, a da bi narod i Crkva opstali trebamo imati djece. To je jedan od razloga, ali najveći je taj što se mi veselimo da se rođeno dijete može ponovno roditi, da ga sakrament krštenja može preporoditi. Tako je Isus rekao da se moramo roditi odozgor, od Duha Svetoga, da bi onda mogli ući u Kraljevstvo nebesko. To se može dogoditi samo rođenima, ne može se milost Božja dati onome koga nema. Roditelji tu sudjeluju u Božjem planu s vrlo važnom zadaćom. Oni daju život, da bi kasnije taj zemaljski život bio uzvišen, da mu se pridoda milost Božja i da onda taj zemaljski život postane nebeski, da ljudski bude božanski i da tjelesni postane duhovni. To je moguće i to je u konačnici i svrha našeg postojanja te zato podupiremo vas i radujemo se brojnom potomstvu“, rekao je biskup te zaključio kako naš život mora biti proslava Božja, da bi onda i mi sami kasnije mogli biti proslavljeni u nebu.  

Na kraju biskup je još jednom čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.