‘Bokeljska mornarica 809’ – Zagreb u subotu poziva na Bokeljsku večer

Najstarija hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809“ – Zagreb poziva vas da prisustvujete Bokeljskoj večeri koja će se u subotu, 28. veljače, s početkom u 19.30 sati održati u Hotelu Sheraton u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nazočnosti biskupa kotorskog mons. Ilije Janjića četa Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809 – Zagreb, na čelu s kolovođom Antunom Nikolićem,u svečanim će odorama plesati kolo Sv. Tripuna Riječ je o jedinom autentičnom obredno srednjovjekovnom kolu,s motivima iz pomorskog života. Tom će prigodom mali admiral Frane Rogića govoriti Lode, a svečanost će otvoriti gastald Ivo Škanata.

Nakon kraćeg umjetničkog programa u izvedbi polaznika Glazbene škole „Brkanović“ iz Zagreba, u zabavnom dijelu večeri, u izvedbi Dražena Žanka,premijerno će se izvesti pjesma „Boko moja“ autorice glazbe i teksta naše Bokeljke Jasne Levanić Rogić. Uz tradicionalno bogatu lutriju i tombolu, zabava će se nastaviti uz glazbeni programtrija Maxa Hozića.

Tom večeri nastavit će se proslava Tripundanjskih svečanosti koje se više od devet desetljeća obilježavaju u Zagrebu, a ovog je mjeseca po 1206-ti put sv. Tripun slavljen i pred drevnom katoličkom katedralom u Kotoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.