Čestititke predsjednice, premijera i predsjednika Sabora vjernicima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru

Foto: Fah

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku vjernicama i vjernicima koji slave Božić prema julijanskom kalendaru i Njegovom Visokopreosveštenstvu gospodinu Porfiriju Periću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom ‘Mir Božji, Hristos se rodi’ srdačno čestitam Božić sa željom da mir ovog blagdana uđe u svako srce i svaki dom te da ga svi provedu okruženi ljubavlju svojih najmilijih”, navodi se u predsjedničinoj čestitki vjernicama i vjernicima.

“Tradicijskim pozdravom ‘Mir Božji, Hristos se rodi’ srdačno čestitam Božić Vama, svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Republici Hrvatskoj i želim svako dobro u 2018. godini. Radost Božića kao blagdana mira, obiteljskog i vjerničkog zajedništva neka nam svima bude svjetlo na putu izgradnje svakog dobra naše zajedničke domovine Hrvatske”, navodi se u čestitki koju je predsjednica uputila Njegovom Visokopreosveštenstvu gospodinu Porfiriju Periću.

Čestitka premijera Plenkovića vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je u petak čestitku vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru.

“U ime Vlade i osobno svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva. U duhu radosne poruke Isusova rođenja, koja obnavlja i hrabri pred svim životnim izazovima potičući istinske vrijednosti ljubavi i pomirenja te međusobnoga poštovanja, svima želim blagoslovljen Božić”, stoji u čestitki.

“Neka je mir i veselje svakome domu i svakoj obitelji”, poručio je premijer Plenković, uz tradicijski pozdrav “Mir Božji, Hristos se rodi!”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora Jandroković čestitao Božić pravoslavnim vjernicima

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u petak je u svoje i ime Sabora uputio čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.

“Božić je najradosniji dan u godini za sve koji iskreno vjeruju i poštuju Isusa Krista. Stoga želim da vam proslava Kristovog rođenja protekne u vjeri, radosti, miru, ljubavi, privrženosti, obiteljskom zajedništvu te u duhu dijeljenja, međusobnog uvažavanja, povjerenja i tolerancije. Mir Božji – Hristos se rodi!”, navodi Jandroković u čestitki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovar: Župan Galić i gradonačelnik Penava čestitali Božić pravoslavnim vjernicima

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak su uputili božićne čestitke vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u toj županiji, u kojima su im poželjeli mira, zdravlja i razumijevanja.

“Svim žiteljima Vukovarsko-srijemske županije koji slave Božić po julijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen Božić. Neka svima radost i svjetlost Božića donese mnogo zdravlja, mira, radosti i razumijevanja”, poručio je župan Božo Galić, uz tradicionalni pozdrav “Mir Božji, Hristos se rodi!“.

Mira, obiteljske sreće i zdravlja sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti za Božić je poželio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svim građankama i građanima Grada Vukovara, koji blagdan Kristova rođenja slave prema julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke i najbolje želje u ime Grada Vukovara i svoje osobno. Želim vam blagoslovljen Božić ispunjen zdravljem, mirom, obiteljskom srećom i radosti.“, piše u čestitki gradonačelnika Ivana Penave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.