Četvrti Star Film Fest u Sisku

Foto: Thinkstock

Otvorenjem izložbi fotografija “Rascvjetani Sisak” i filmskih plakata dizajnerskog studija Šesnić&Turković u četvrtak u jedinstvenom ambijentu sisačke utvrde Stari grad počinje četvrti Star Film Fest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Star Film Fest je posvećen mladim umjetnicima od 18 do 35 godina koji ondje imaju priliku predstaviti svoje filmove i afirmirati ih za daljnju festivalsku promociju.

Za ovogodišnje izdanje festivala, koje će trajati do 2. rujna, bilo je prijavljeno oko 549 filmova sa svih strana svijeta, od Argentine, Belgije, Francuske do Izraela, Latvije, Njemačke, Perua, Rusije, Zapadne Sahare. Odabrano je njih 38 u kategorijama dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog i animiranog filma.

Na otvorenju će, među ostalim, biti prikazan “Buffet Željezara”, film redatelja i scenarista Gorana Devića, koji u svojoj tihoj opservaciji dokumentira šest posljednjih dana sisačke kavane na ulazu u Željezaru Sisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najmlađu publiku organizirane su dječje matineje koje će biti prikazivane u prijepodnevnim satima u Kazalištu 21.

U ovogodišnjem žiriju su glumac Dado Ćosić, redatelj i scenarist Ivan Sikavica, glumica Ivona Kundert te voditelj Filmsko-kreativnog studija VANIMA u Varaždinu, izvršnog direktora internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih VAFI u Varaždinu i tajnik ASIFA Hrvatske Hrvoje Selec.

Na projekciji pod zvijezdama prikazat će se nagrađivani film “Ne gledaj mi u pijat” Hane Jušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim filmskog programa priređene su radionice “Uvod u obradu fotografije kroz Photoshop”, “Zvuk i glazba u filmu”, “Od ideje do predstave” te predavanje “Prožimanje medija”.

Popratni program donosi i koncerte na otvorenom – filmske glazbe Antonije Kihalić i Saše Tadića, pulsko-zagrebačkog ska-rock osmeraca Radio Aktiva te cover grupe 4head i DJ-a Maria Kovača.

Svi sadržaji Star Film Festa, od projekcija i matineja do radionica i predavanja su besplatni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.