CitizenGO: Potpišite peticiju ‘Svi smo mi Nazarećani’ i ostavite poruku za Asiju Bibi i predstavnike progonjenih kršćana

U Madridu počinje Kongres pod nazivom “Svi smo mi Nazarećani”(#WeAreN2015), jedan od najvažnijih događaja za sve koji su uključeni u borbu za religijsku slobodu, kojem je domaćin CitizenGO. Na Kongresu će sudjelovati crkveni dostojanstvenici Istočnih crkava, predstavnici Kaldejske katoličke Crkve, Sirijske pravoslavne crkve, Katoličke Crkve i evangeličkih kršćana te biskupi iz biskupija pogođenih islamskim fundamentalizmom kao i djevojčice koje su pobjegle nakon otmice Boko Harama. Došli su u Madrid kako bi upoznali Europu i svijet sa strašnim zločinima koji se događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve poruke koje budu ostavljene uz potpisivanje peticije, na kraju Kongresa biti će predane obitelji Asije Bibi te svim prisutnim predstavnicima progonjenih kršćana koji će prisustvovati Kongresu. CitizenGo poziva na potpisivanje peticije, što možete učiniti OVDJE.

Velik problem progona kršćana

CitizenGO ističe da prije samo nekoliko tjedana, 2. travnja, somalska islamistička skupina al-Šabab ubila je 147 kršćanskih studenata u Keniji. Prije pokolja, napadači su odvojiti muslimane od kršćana. Preživjeli prepričavaju užasne scene… slične onima kakve priređuje ISIL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Međunarodna zajednica vrlo dobro poznaje problem džihada i progonjenih kršćana (uglavnom u Siriji, Iraku, Keniji, Nigeriji… koji se širi i sije strah velikom brzinom, širom svijeta.) ali jesu li političari i vlade koje mogu donijeti odluke koje će okončati problem uistinu svjesni problema?”, pitaju se u CitizenGo.

Brojne reakcije zbog progona kršćana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju da je situacija toliko nepodnošljiva da je stalni promatrač Svete Stolice pri Ujedinjenim narodima, mons. Silvano Tomasi, pozvao na intervenciju u cilju zaustavljanja tzv. “Islamske države”.

Podsjećaju da se i Papa Franjo osvrnuo na progonjene kršćane tijekom Velikog tjedna: “Svi moraju nastaviti duhovni hod intenzivne molitve, konkretnog sudjelovanja i materijalne pomoći u obrani i zaštiti naše braće i sestara, koji su progonjeni, prognani, ubijeni samo zato što su kršćani. Oni su današnji mučenici, i veoma ih je mnogo, možemo reći da su brojniji no u prvim stoljećima. Doista se nadam da međunarodna zajednica neće okrenuti pogled na drugu stranu.”

Asija Bibi: Pozvani smo slijediti učenje i i žrtvu Krista koji je raspet i za nas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U tom okruženju, pakistanska kršćanka, Asija Bibi, nepravedno zatvorena i osuđena na smrt, svjedočanstvo je vjere, snage i nade dok iščekuje izvršenje smrtne kazne”, ističu i napominju da je za prošli Uskrs napisala: “Tijekom Pashe, Isus Krist nam daje primjer mira i praštanja.Pozvani smo slijediti učenje i i žrtvu Krista koji je raspet i za nas. On je oprostio krivcima, oprostio je svima sve. Na ovaj poseban dan, molim za sve kršćane u Pakistanu kako bi mogli živjeti i moliti u miru.”

CitizenGO u središte svojih aktivnosti stavlja progone, trpljenje i smrt naše subraće, progonjenih kršćana u diljem svijeta. Sudjelovali su u oslobođenju mlade sudanske kršćanke, Meriam Ibrahim. Sad se bore za oslobođenje Asije Bibi. Skupljaju potpise, sudjelovali su i u pripremi dokumentarnog filma pod naslovom “Sloboda za Asiju Bibi.” Danas će na Kongresu biti njegova premijera. Trajno podsjećanje Zapada na situaciju u kojoj se Asija Bibi nalazi, stvara međunarodni pritisak i tako odgađa izvršenje smrtne kazne, te daje dovoljno vremena za pravnu žalbu na sadašnju presudu. “Želimo dati glas svjedocima patnje kršćana u svijetu”, poručuju na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.