Crkva svetog Groba (Jeruzalem) – najsvetije mjesto na svijetu

Bazilika je podignuta na Golgoti, mjestu gdje je oko 33 godine razapet Isus iz Nazareta. On je nakon smrti na križu sahranjen u grobu, pećini u obližnjem vrtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri dana je uskrsnuo. Nakon tog trenutka je Grob iz kojeg je Isus uskrsnuo postao središnje mjesto vjere za sve kršćane.

Baziliku je u 4. stoljeću dala sagraditi sveta Helena na mjestu nekadašnjeg Venerina hrama. Današnja Bazilika potječe iz 12. stoljeća, iz križarskih vremena. Crkva je podijeljena između pojedinih vjeroispovijesti: pravoslavne, armenske pravoslavne, rimokatoličke, egipatske koptske pravoslavne, etiopske pravoslavne i sirijske pravoslavne, od kojih je svaka odgovorna za svoj dio. U njoj se nalazi pet od ukupno 14 postaja križnoga puta.

Franjevci Kustodije Svete Zemlje otvorili su novu mrežnu stranicu na kojoj se može, uz ostalo, krenuti u virtualnu šetnju kroz Baziliku svetoga Groba u Jeruzalemu. Najavljeno je kako će ubrzo uslijediti slične virtualne posjete drugih svetih mjesta kao što su Betlehem, Nazaret, Kafarnaum…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virtualnu šetnju kroz Baziliku svetog Groba možete pogledati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.