Deseti Festival sira uvod u Drniško ljeto koje traje do konca kolovoza

Foto: Thinkstock

Deseti, jubilarni Festival sira Drniš, koji se održava u petak, 14. lipnja na Poljani, glavnom gradskom trgu, jedna je od 40-ak manifestacija koje će ispuniti ovogodišnje Drniško ljeto 2019., koje traje do konca kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Festival sira organizira Ured Hrvatske gospodarske komore (HGK) za područja posebne državne skrbi, cilj mu je na jednom mjestu okupiti sve čimbenike mljekarske i sirarske proizvodnje, od obiteljskih gospodarstava – proizvođača mlijeka i sira do velikih prerađivača, stručnih i znanstvenih institucija, državne i lokalne uprave.

Suorganizator Festivala je Grad Drniš, a pokrovitelj Šibensko-kninska županija, izlaganje na Festivalu je besplatno.

Zahvaljujući Drniškom ljetu, Drnišani i njihovi gosti će u lipnju, srpnju i kolovozu imati priliku pogledati više izložbi i kazališnih predstava, odslušati niz koncerata, nazočiti različitim sportskim događajima, najavljuje Grad na svojim mrežnim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom srpnja Scena Gorica donosi u Drniš kazališnu predstavu “Zov divljine”, Kazalište Moruzgva “Brodolomke”, Kazalište Playdrama predstavu “Trešnja” itd.

Drniš će ugostiti i klapske pjevače pa se tako 5. srpnja održava 10. Susret klapa, a 10. kolovoza u obližnjem selu Drinovci 8. Festival ojkavice Miljevci 2019.

Drniška crkva svetog Roka rezervirana je za ozbiljnu glazbu i Glazbene večeri, a svemu treba dodati i koncerte Gradskog gudačkog orkestra i Tamburaškog orkestra Krsto Odak iz Drniša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom kraju Drniškog ljeta, 23. i 24. kolovoza u Drnišu će se održati 6. Međunarodni festival pršuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.