Direktorica Laudato TV-a posjetila Vatikan: Papi Franji darovala CD ‘Progledaj srcem’

Foto: Laudato TV

Direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović boravi u Rimu i Vatikanu gdje je danas prisustvovala općoj audijenciji kod pape Franje. Tom prigodom uživo se iz dvorane Pavla VI. uključila u emisiju LTV-a ‘Papa s nama’. Na kraju se osobno susrela sa Svetim Ocem te mu uručila CD s koncerta ‘Progledaj srcem’ i u ime svih djelatnika Laudato TV-a zamolila ga da moli ‘za ovaj veliki Božji projekt našeg malog hrvatskog naroda’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ostanimo vjerni svetom Petru i njegovim nasljednicima i pronosimo mir i ljubav i jednostavno Budimo Božji – izjavila je Abramović te nadodala kako moli za sve djelatnike i gledatelje Laudato TV-a.

U javljanju uživo rekla je kako je vrlo radosna te koliko je lijepo biti u središtu Rimokatoličke Crkve.

– U rimskim katakombama koje su bile svjedokom najtežih dana kršćanstva nađena je jedna svjetiljka na kojoj su bile urezane riječi: ‘Petar ne umire’. Nestalo je i moćnih dinastija svijeta i minula su silna kraljevstva na zemlji i prolaznost se zamjećuje svuda na svijetu, ali jedno ostaje neizmijenjeno do konca svijeta: to je institucija papinstva koja ostaje i pored tolikih prohujalih bura i oluja. Čovjeku se nehotice nameće pitanje: ‘Od kuda dolazi ta neslomljivost?’ Odgovor je u tome što iza te činjenice stoji svemogući Bog. Sin Božji obećao je svetom Petru u Cezareji Filipovoj: ‘Ti si Petar – Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.’ Kada ističemo svoju vjernost svetom Petru i njegovim nasljednicima s ponosom ističemo i ponovo obećavamo i prisežemo vjernost. To je i pitanje našeg obraza i časti, a Božja providnost bdije nad nasljednicima svetog Petra i to nitko ne može poreći – poručila je Abramović iz Vatikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom posjeta Rimu Abramović se susrela i s vlč. Robertom Barronom, teologom, publicistom i urednikom emisije ‘Katoličanstvo’, posjetila produkcijsku kuću Lux Video, Veleposlanstvo RH, Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima te dala intervju za Radio Vatikan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.