Djeca iz Hrvatske i još 28 država na Kotorskom festivalu kazališta

Foto: Thinkstock

Kotorski festival kazališta za djecu (KFPD) bit će održan od 1. do 12. srpnja a okupit će mlade umjetnike iz 29 država, među kojima i Kazalište Trešnja iz Zagreba s predstavom “Snježna kraljica”, kazao je u ponedjeljak novinarima direktor te tradicionalne manifestacije Petar Pejaković, dodajući da je tijekom tog projekta planirano 79 predstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pejaković je rekao da postoji ogromni interes za 26. izdanje festivala, zbog prijava kazališta iz cijelog svijeta koja se žele predstaviti u Kotoru.

“Imali smo preko 200 različitih prijava i odličnu suradnju s kazališnim festivalima u regiji, tako da zajedničkim naporima dovodimo predstave iz čitavog svijeta“, kazao je Pejaković.

Prema njegovim riječima, zbog interesa koji postoji iz velikog broja stranih zemalja ovogodišnji slogan festivala je „Put oko svijeta“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publici će se, pored umjetnika iz regije, predstaviti kazališta od Japana, Kine, Irana, Indonezije pa sve do Čilea i Kolumbije.

Osobito je važno što će djeca imati priliku upoznati tolike različite kulture i zemlje, dodao je Pejaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.