Dodjela Zlatnih globusa: Glazbena komedija “La La Land” velika pobjednica

Foto: fah

Glazbena komedija “La La Land” velika je pobjednica Zlatnih globusa koji su u nedjelju dodijeljeni u Los Angelesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Romansa između buduće glumice i glazbenika, “La La Land” bio je favorit večeri sa sedam nominacija. Film je osvojio svih sedam nagrada, postavivši rekord u nagradama za jedan film: za najbolju komediju, najbolji scenarij, najboljeg redatelja, najbolju glazbu i najbolju originalnu pjesmu, a glavni glumci u filmu Emma Stone i Ryan Gosling, koji pjevaju i plešu na najprivlačnijim mjestima u Los Angelesu, također su nagrađeni.

Redatelj Damin Chazelle zahvalio je producentima što su” riskirali s filmom i vjerovali da postoji publika za takav film”.

Aaron Taylor-Johnson u “Noćnim životinjama” i Viola Davis u “Fences”, adaptaciji kazališne predstave, proglašeni su najboljim sporednim glumcima na filmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moonlight”, film o mladom crncu homoseksualcu koji raste pored majke ovisnice, osvojio je Globus za najbolju dramu a Casey Affleck za najboljeg dramskog glumca u “Manchester by the sea”.

Francuski film “Elle” proglašen je najboljim filmom na stranom jeziku a njegova glavna glumica Isabelle Huppert za najbolju glumicu.

Televizijski globusi pripali su serijama “American Crime Story: The People vs O. J. Simpson”, “The Night Manager” te “The Crown”, svakoj po nekoliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Globusi tek nesigurno upućuju na dobitnike Oscara, ali pobjednici dobivaju auru koja može utjecati na glasovanje za tu najugledniju nagradu sedme umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.