Drago Pilsel nije rekao da je Stepinac kriv za raspad HSS-a, a ne osporava ništa drugo u tekstu na Narod.hr-u

Foto: Snimka zaslona

Dana 10. studenoga 2016. godine na portalu Narod.hr objavljen je članak pod nazivom “Žestoki napad: Pročitajte što Maštruko i Pilsel kažu o ulozi Katoličke crkve u izgradnji demokratskog društva!”. Članak je bio objavljen ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu sa Zakonom o medijima objavljujemo Zahtjev za ispravak Drage Pilsela na objavljenu informaciju:

Nikada i nigdje nisam objavio ili rekao da je Stepinac kriv za raspad HSS-a

U članku (čiji ste link dužni objaviti unutar ovoga demantija):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žestoki napad: Pročitajte što Maštruko i Pilsel kažu o ulozi Katoličke crkve u izgradnji demokratskog društva!

objavili ste slijedeći pasus:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Između ostalog, Pilsel smatra kako kardinal Stepinac ne smije biti proglašen svetim zbog toga što je sporan ne samo Srbima i Romima, već i starokatolicima. Stepinac, po Pilselu, nije bio 1941. dovoljno “lucidan” , već mu se dogodila “domoljubna blokada duha,” te je time kriv, između ostalog i za raspad HSS-a u ratnom vihoru.”

Zahtjevam pod prijetnjom sudske tužbe da objavite kako ja, Drago Pilsel, nikada i nigdje, pa tako ni u emisiji OKO RTS-a emitirane 1.11.2016. nisam izjavio da bi Alojzije Stepinac bio ”kriv i za raspad HSS-a”.

Drago Pilsel”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netočno je prenesena informacija s Maxportala, te ona u navedenom članku poveznicom vodi na izvornik vijesti. Zbog tog nenamjernog prenošenja netočne informacije uredništvo se ispričava g. Pilselu.

Gospodin Pilsel nije osporio niti jednu drugu informaciju objavljenu u članku na Narod.hr-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.