Dubrovnik: Misa i predavanje najmlađeg hrvatskog misionara fra Mira Babića u katedrali

Foto: Dubrovačka biskupija

U nedjelju 6. kolovoza u dubrovačku katedralu dolazi fra Miro Babić, najmlađi hrvatski misionar, koji će predvoditi večernju misu u 20 sati i pričati o svojem misionarskom putu u Africi. Fra Miro u zabačenom selu centralne Kenije vodi sirotište za djecu Mali dom Sv. Ante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o domu za siročad, ali i napuštenu bolesnu djecu koja su često ostavljena da umru u teškoj afričkoj svakodnevnici, jer bolest i zdravstveni nedostaci još uvijek se po tradicionalnim vjerovanjima smatraju prokletstvom za obitelj. Misionar Babić vodi još veliku školu u selu u kojoj obrazuje i hrani preko 350 učenika, a također je zaslužan i za projekt mobilne klinike bez liječnika koja predstavlja jedinu medicinsku pomoć lokalnom stanovništvu.

Misionar Babić mise će predvoditi u katedrali i ujutro i to u 9 i 10 sati.

Svi koji dođu na misu ili predavanje ako žele moći će donirati novčana sredstva kako bi pomogli uspješan nastavak rada Malog doma, a zauzvrat mogu dobiti narukvice prijateljstva koje se izrađuju u misiji. Uz župnika don Stanka Lasića i župnog vikara don Marina Lučića osoba koja je zaslužna za dolazak misionara Babića je naša sugrađanka Tereza Buconić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.