Site icon narod.hr

Evangelizacija na festivalu Ultra Europe: Pogledajte divne fotografije

evangelizacija ultra

Foto: Euangelion

T​reća i završna večer festivala Ultra Europe, koji se održavao od petka do nedjelje u splitskom Parku mladeži prošla je mirno s malim brojem ozlijeđenih i onih koji su trebali hitnu medicinsku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi iz cijelog svijeta okupili su se ovih dana u Splitu da bi sudjelovali na festivalu Ultra, jednom od najvećih svjetskih glazbenih događaja.

Među njima se, kao i proteklih nekoliko godina, našla ekipa mladih katoličkih evangelizatora iz Euangeliona koji su iskoristili priliku da na jednostavan način prisutnima svjedoče Božju ljubav, prenosi Bitno.net.

Na sebi su nosili narančaste majice na kojima je s prednje strane pisalo “Vrijediš više”, a odostraga “U ljubavi nema straha”. Kako je evangelizacija izgledala prvog dana festivala možete pogledati na fotografijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Papa Franjo u svom apostolatu govori o važnosti evangelizacije. Iskustvo bliskosti s drugom osobom obogaćuje nas u osobnom rastu. Slažeš li se?” objavili su iz Euangeliona na svom Instagram profilu.

Misliti na druge

Euangelion radi i druge projekte tijekom godine, a do sada su imali prilike četiri godine svjedočiti prekrasnom iskustvu ulične evangelizacije i približavanja mladih Bogu, no prvi put uz novog splitsko-makarskog nadbiskupa Dražena Kutlešu, a podršku im je redovito davao mons. Marin Barišić, piše HKM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja evangelizacije na festivalu Ultra potekla je od svećenika i laika koji su bili otvoreni za sudjelovanje na ovom projektu, a Euangelion je udruga koja je trenutačno nositelj projekta uz potporu i suradnju drugih redovničkih i molitvenih zajednica bez kojih cijela evangelizacije ne bi bila održiva.

Euangelion je nastao kao plod ulične evangelizacije te organizira i druge aktivnosti vezano uz promicanje nove evangelizacije.

„Papa Franjo o evangelizaciji kaže: ‘Koja vrsta ljubavi ne osjeća potrebu govoriti o voljenom, ukazati na njega, i upoznati ga’” – drugi je izabrani citat iz njihove objave na društvenim mrežama gdje također poručuju kako su im dosadašnja iskustva bila ‘prekrasna’ u približavanju mladih Bogu i od ovog petog puta očekuju isto, objavili su između ostalog na svome Instagram profilu.

Splitska je policija tijekom tri dana održavanja festivala Ultra Europe u Parku mladeži privela 213 osoba, oduzela drogu, naplatila pola milijuna kazni, te uhitila dvojicu Talijana koji su krali zlatne lančiće, mobitele i druge sitne stvari, doznaje se u policiji u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version