Evo što je fra Diego napisao Vedrani Rudan

Foto: biskupijakrk.hr, fah; fotomontaža: Narod.hr

Ne kanim Vas grditi ili opominjati. Već jedno duže vrijeme imam Vam potrebu nešto drugo reći“, napisao je Vedrani Rudan fra Diego Deklić s Košljuna u pismu koje je podijelila sa svojim obožavateljima nekoliko dana nakon što je objavljena vijest o izlasku njezine autobiografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedrana Rudan u svojoj je autobiografiji opisala brojne bolne događaje iz svog života, a inače je poznata po grubom rječniku, dugi niz godina napadala je i ismijavala Crkvu, svećenike i vjernike.

Fra Diego Deklić rodom je iz Malog Lošinja. Rođen je 1975. godine. U franjevački red ulazi 1996., a svećenik je od 2003. Djelovao je u Zadru i Dubrovniku. Danas živi na otočiću Košljunu gdje vrši službu gvardijana i moderatora duhovnog centra. Osobito se bavi vođenjem duhovnih vježbi i obnova.

> Vedrana Rudan šokirala čak i svoje obožavatelje tekstom o Notre-Dame

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Vedrana Rudan u šovinističkom tekstu objavila da više nije Hrvatica: ‘Možda, možda su Hrvati poput ostalih ljudskih bića, ali kad vidim povijest ovog naroda…’

Fra Diego Deklić uputio je tople riječi književnici Vedrani Rudan u pismu koje ju je dirnulo, te je napisala: “Dobila sam pismo. Ovim svijetom i dobri ljudi hodaju”.

U nastavku prenosimo pismo fra Diega Deklića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Draga gospođo Vedrana,

možda ćete se iznenaditi mojem pismu. Ne toliko sadržaju, jer vidim da Vas mnogi vole i čitaju, nego onom tko Vam piše. Naime, član sam Katoličke crkve o kojoj kažete da mislite sve najgore. Franjevac sam i svećenik.

Ali, ne pišem Vam zbog toga što Vas želim pozvati na obraćenje ili prijetiti Vam ognjem paklenim. Ne kanim Vas grditi ili opominjati. Već jedno duže vrijeme imam Vam potrebu nešto drugo reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč Vašem paprenom rječniku kojeg se mnogi užasavaju, vi ste meni jako dragi i simpatični. Da, jako dragi i simpatični! Od srca me nasmijete. Ne mogu reći da redovito čitam Vaše tekstove ali povremeno da.

Meni se čini da se ispod svih tih šokantnih izraza, hiperbola, crnog humora i provokacija, krije jedna dobra duša. Brutalno iskrena.

To nije samo moja proizvoljna pretpostavka jer kroz Vaše tekstove, tu i tamo se ta dobrota pokaže, ali se možda zbog svoje ranjivosti želite kamuflirati u “ženu zmaja”.

Nemam problema s predrasudama prema Vama. Jednostavno Vam želim svako dobro, Vama i Vašoj obitelji!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Vas put donese na otočić Košljun na kojem živim, možemo popiti kavu. 🙂

Pozdrav s Bodulije!
fra Diego Deklić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.