Filmu “Mreža solidarnosti” nagrada Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva

Dodjelom nagrada i priznanja u Vukovaru danas je završila 46. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, a prva nagrada Revije pripala je filmu “Mreža solidarnosti”, Gilde Bavčevića s Umjetničke akademije Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, jedna od najstarijih smotri neprofesionalnog filma, na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji prate nova dostignuća u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije.

O nagradama je odlučivao žiri u kojem su bili vizualna umjetnica i animatorica Ana Hušman, direktorica fotografije Dinka Radonić, redatelji Igor Bezinović i Zdravko Mustać te producent Ivan Kelava.

Drugu nagradu podijelili su filmovi “Beat tv (video)” Dragana Đokića sa splitske Umjetničke akademije, “Veliki dan” Đure Gavrana i “Drekavac” Ivana Mokrovića s Akademije dramske umjetnosti Zagreb, film “Tek tako” samostalne autorice Sanje Milardović iz Zagreba te “Maslačak” Lovre Čepelaka iz Kinokluba Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treću nagradu dobili su filmovi “Kosa” Alme Ćakić – Kino klub Split, “Srećko Kramp – skica za portret” Višnje Vukašinović – Kinoklub Zagreb i film “Neptunizam” Luane Lojić – Akademija likovnih umjetnosti Zagreb.

Nagrada publike koja nosi ime Vukovarca Vladimira Puhala, glumca najpoznatijeg po davanju glasa legendarnim likovima animiranog filma, Zekoslavu Mrkvi i Japanskoj Bubi, dodijeljena je filmu “Drekavac” Ivana Mokrovića.

Tijekom trajanja 46. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva, od 7. do 9. studenoga, posjetitelji su imali prigodu pogledati 25 od ukupno 119 filmova prijavljenih za ovogodišnju reviju. Većina projekcija bla je održana u Ružičkinoj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održana je i tribina posvećena neprofesionalnom stvaralaštvu u podunavskoj regiji s gostima iz Srbije i Mađarske, te su predstavljena i dva regionalna programa, ‘Dunavski brod mira – putujuća učionica’ te ‘Cinema City Campus’, edukativna platforma u okviru međunarodnog filmskog festivala Cinema City u Novom Sadu,.

Organizatori revije bili su Hrvatski filmski savez i Kino klub Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.