(FOTO) Biskup Košić obišao gradilišta crkve Ranjenog Isusa u Maloj Solini i Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji

Foto: narod.hr

Sisački biskup Vlado Košić posjetio je, u srijedu 6. lipnja gradilište župne crkve Ranjenog Isusa u Maloj Solini i župne crkve Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji kako bi se upoznao s dosada izvedenim radovima.

(VIDEO) Biskup Košić: ‘Sa svojim sam narodom u petrinjskom kraju proživio najteže dane Domovinskog rata’

Tom prigodom biskup se u pratnji domaćih župnika vlč. Ivice Mađera i vlč. Josipa Karasa susreo s izvođačem radova g. Davorom Vrbanekom koji ih je upoznao s trenutnim aktivnostima na gradilištu te uvjerio da sve napreduje dogovorenim intenzitetom. Dinamičkim planom izvođenja za, 1991. u Domovinskom ratu srušenu crkvu u Maloj Solini predviđeno je da ona kroz slijedećih godinu dana bude stavljena pod krov, a radovi se uz konzervatorski nadzor obavljaju uz pomoć Ministarstva kulture, Sisačko-moslavačke županije i Grada Gline.

Crkva Preobraženja Gospodnjeg, nakon što su ovih dana završeni radovi na tornju, kroz sljedeću fazu dobit će vanjsku fasadu, a zatim slijedi rastavljanje unutarnje skele i ako to dozvole uvjeti, krajem godine, žbukanje unutrašnjosti. Premda je još velik dio posla pred nama, biskup je izrazio zadovoljstvo učinjenima jer je već više od pola gradnje izvedeno. Biskup se nada i da će ovogodišnje slavlje Preobraženja Gospodnjega slaviti sa župljanima u ovoj crkvi.

Župa Preobraženja Gospodnjeg osnovana je 6. kolovoza 2011.g. po odluci sisačkog biskupa mons. Vlade Košića. Župa je osnovana na području dotadašnje župe sv. Lovre u Petrinji, a obuhvaća naselja: Mošćenicu, Novu Drenčinu, Koloniju, Češko Selo i Slatinu.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr