(FOTO) Biskup Košić u Čavoglavama: ‘Po svojoj hrabroj obrani koju je opjevao Thompson postale su simbol Domovinskog rata’

Foto: IKA

Mons. Vlado Košić slavio je u nedjelju 9. kolovoza misu u Čavoglavama u zajedništvu s fra Ivanom Lukačom, župnikom župe sv. Ilije u Kljacima kojoj ovo mjesto pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U homiliji biskup je istaknuo da su Čavoglave po svojoj hrabroj obrani koju je opjevao Marko Perković Thompson postale simbol Domovinskog rata i odlučnosti branitelja da osvajačima ne dopuste da ikad uđu u ovo mjesto, piše IKA.

“Ljubiti svoj narod učio nas je i blaženi Alojzije Stepinac, a u današnjem čitanju i sv. Pavao govori da voli svoj narod toliko da bi za njegovo obraćenje i sam bio spreman biti odbačen. Evanđeoski odlomak o Isusovom hodu po moru i spašavanju Petra koji je tonuo zbog toga što je posumnjao i nas potiče da s pouzdanjem hodimo za Kristom i ne bojimo se nikakvih valova ni životnih poteškoća jer, dok ljubimo i činimo dobro, s nama je Gospodin koji će nas spasiti”, zaključio je sisački biskup Vlado Košić.

Nakon mise na zajedničkom ručku pridružili su im se šibenski biskup Tomislav Rogić i šibenski biskup u miru Ante Ivas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.