(FOTO) Draga Gospa Ilačka u srijedu na 1. programu HTV-a u 20,05

Foto: Branko Ištvančić

U povodu blagdana Velike Gospe 15. kolovoza 2018. na Prvom programu HTV-a u 20,05 sati prikazat će se dokumentarni film „Draga Gospa Ilačka“ redatelja Branka Ištvančića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema hodočašća Gospi Ilačkoj otkriva povijest srijemskoga prostora, pojavu svete vode po Blaženoj Djevi Mariji i povezuje ovo svetište s Lourdesom. 

Film sažima metafiziku i mistiku sakralnoga i čovjekov ovozemaljski hod u traganju za smislom života.

Snimljen na autentičnim mjestima zabilježio je izjave svjedoka, dokumentarnu građu i ambijentalne vrijednosti ovoga hrvatskoga prostora. Glazba se zasniva na originalnim tradicijskim instrumentima i melodici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je dobitnik Nagrade za najbolji film festivala i Nagrade za najbolju glazbu na Festivalu hrvatskog vjerskog filma na Trsatu 2010. godine. Osmi toga dobio je i posebno priznanje 14. ITF’CRO 2011. u Splitu za izuzetno kvalitetan autorski rad religijskog sadržaja u funkciji turizma te posebnu nagradu za režiju na 50. International Tourfilm Festivalu u gradu Lecce u Italiji 2012.

Film je snimljen u produkciji Udruge Dr. Ante Starčević Tovarnik 2010. godine, producent filma je Antun Ivanković, scenaristi Nevenka Nekić i Branko Ištvančić, a glazbu potpisuje Pere Ištvančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.