(FOTO) HRT-ov novinar i voditelj Dnevnika Branimir Farkaš objavio prvijenac – ljubavnu komediju Iskrica

Foto: ceres.hr

U utorak, 13. prosinca, s početkom u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održalo se predstavljanje knjige „Iskrica“ autora Branimira Farkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među stotinjak okupljenih zapazili smo predsjednika HAZU-a Zvonka Kusića i ministra turizma Garija Capellija, ali i razne kulturne i medijske ličnosti koje je zanimalo kako se voditelj dnevnika HRT-a snašao u književnim vodama.

Glumačke zvijezde Ana Vilenica i Tarik Filipović dočarali su Farkaševe vrckave i osjećajne protagoniste, koji se u potrazi za srodnom dušom upoznaju preko web-portala “Iskrica”. Iako su kao rekvizite imali isključivo svoj glas i prste (kojima su tipkali po nevidljivim tipkovnicama), Ana i Tarik stalno su tjerali publiku u smijeh kroz muško-ženske nesporazume i šaljivo udvaranje Karmen i Žarka. Dobra reakcija publike najviše je obradovala autora Branimira Farkaša, koji se zahvalio svima, ali nadasve svojoj supruzi Vesni, rekavši da je ona “naslovnica njegova života”.

Foto: ceres.hr

Osim što je neodoljivo romantična, ta je izjava i prikladna. Naime, Vesna Farkaš na neki je način prva zaigrala ulogu Karmen jer je na naslovnici “Iskrice” njezina fotografija. Snimio ju je glavni urednik nakladničke kuće Ceres, Dragutin Dumančić, jedan od govornika na predstavljanju, bez kojeg možda nikad ne bismo ni saznali za Farkašev književni talent. Ostali sudionici u predstavljanju bili su teatrologinja Mira Muhoberac, autorica pogovora, i voditelj Zlatan Skalicki, koji je cijeloj promociji dao veseli ton kakav i odgovara jednoj ljubavnoj komediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi gitaristi iz kvarteta “Elly’s” svirali su barok, flamenko i džez, konobari su oblijetali goste s vinima i kanapeima, a knjiga se prodavala po prigodnoj cijeni. Tko god je propustio glavni kulturni događaj tjedna, može to barem djelomično nadoknaditi tako da nabavi knjigu na stranici nakladnika Ceresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.