(FOTO) Na kapelu Bezgrešnog Srca Marijinog u Gornjem Taborištu postavljeno zvono na solarno napajanje

Foto: Sisačka biskupija

U subotu, 24. lipnja, slaveći Bezgrešno Srce Marijino u istoimenoj kapeli u župi Bučica, zazvonilo je postavljeno zvono.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudesna je priča o postavljenom zvonu. Zvono je iz ratom uništene kapele Svete Marije Magdalene koja se nalazi u Trstenici, sada napuštenom selu na području župe. Kapelu je srpski agresor detonirao, a vjernici su vidjeli požar koji se širio na području kapele. Ubrzo je župljanin pokojni Stjepan Kaurić otišao do kapele, i pronašao zvono koje nije bilo oštećeno. No, nije ga mogao odnijeti nego ga je sakrio u obližnje raslinje nadajući se da ga agresor neće pronaći. Tijekom rata pokojnog su župljanina Srbi zatočili, u razmjeni zarobljenika je spašen, a nakon oslobođenja uputio se do kapele i u istom žbunju pronašao zvono.

Čudesno sačuvano zvono od sada krasi obližnju kapelu Bezgrešnog Srca Marijina koja je bliska svim stanovnicima, osobito onima s područja nekadašnje kapele Svete Marije Magdalene: s područja Trstenice, Golinje, Išeka, Silaja. Budući da kapela nije priključena na struju, župljani pod vodstvom župnika vlč. Ivana Petrovića odlučili su se postaviti zvono na solarno napajanje.

Sveta misa je proslavljena uz brojne župljane i hodočasnike, a ovom događaju prisustvovali su i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i glinski gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.