(FOTO) Kardinal Bozanić primio predsjednika Komisije Njemačke biskupske konferencije za Crkvu u svijetu mons. dr. Ludwiga Schicka

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u četvrtak 25. travnja 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu mons. dr. Ludwiga Schicka, predsjednika Komisije Njemačke biskupske konferencije za Crkvu u svijetu, koja koordinira rad humanitarnih tijela te Konferencije, među kojima su akcija Missio, Misereor, Adveniat i Renovabis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srdačnom razgovoru kardinal je zahvalio mons. Schicku na dosadašnjoj pomoći Njemačke biskupske konferencije u realizaciji pastoralnih, karitativnih i socijalnih projekata na području Zagrebačke nadbiskupije te ga upoznao s pastoralnim izazovima i budućim planovima Crkve zagrebačke s obzirom na smjernice koje je zacrtala Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije.

Uz mons. dr. Schicka susretu su prisustvovali dr. Christian Hartl, direktor Renovabisa, gospodin Ulrich Pöner, voditelj odjela Njemačke biskupske konferencije za odnose s Crkvom u svijetu, gospodin Helmut Wiesmann, djelatnik u tajništvu Njemačke biskupske konferencije zadužen za područje Crkve u svijetu s obzirom na migracije, dr. Jörg Basten, referent Renovabisa za projekte koji se ostvaruju u Hrvatskoj. Uz kardinala Bozanića susretu su prisustvovali mons. dr. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački i preč. mr. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal je gostima iz Njemačke darovao spomen-medalju Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.