(FOTO) Marijanski zavjet za Domovinu: Hodočasnici prošli put od Veliko Grđevca do Reke

Foto: Marijanski zavjet za Domovinu

Marijanski zavjet za Domovinu nastavlja svoje ovogodišnje hodočašće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.6.2019. Veliki Grđevac – Bjelovar

Hodočasnički dan započeo je sv. Misom koju je predvodio današnji duhovnik vlč. Mihael Kos, a župnik župe u Velikom Grđevcu vlč. Mijo Posavec bio je na raspolaganju za ispovijed. Vlč. Miahael Kos naglasio je da svi mi idemo prema Nebu, hodajući po zemlji – čineći dobro, ljubeći Boga izbjegavajući zlo i svaku nevolju, ljubeći Gospodina i bližnjega – i ako idemo ovim putem dolazimo do Boga, i već sada s Bogom surađujemo. Pozvao je sve da budemo Njegovi, da se odreknemo svega što je višak u našim životima, što nas opterećuje da ne možemo doći do Gospodina, i da slijedimo Majku Božju, koja je bila jednostavna i ponizna, puna ljubavi i molitve.

Na putu prema Bjelovaru posjetili su Marijansko svetište Nova Rača, svetište Bjelovarsko – križevačke biskupije. Ondje ih je dočekao župnik vlč. Josip Starčević te im ispričao o povijesti svetišta, Nakon kratkog druženja i okrjepe, krenuli smo dalje prema Severinu, a ondje su se pomolili i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s tog područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22.6.2019. Bjelovar – Sveti Ivan Žabno

30-ak hodočasnika krenulo je na hod nakon mise u 7h koju je u Katedrali sv. Terezije Avilske u Bjelovaru predvodio katedralni župnik.

Nakon mise i doručka kod Katedrale, pomolili su se kod spomenika poginulim braniteljima Grada Bjelovara te krenuli prema Rovišću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rovišću ih je dočekala okrjepa te su krenuli dalje preko Predavca te kroz ponešto kiše stigli do odredišta dana, župne crkve u mjestu Sv. Ivan Žabno.

23.6.2019. Sveti Ivan Žabno – Križevci

Nedjeljno jutro hodočasnici su započeli sv. Misom u 9h u župnoj crkvi u Svetom Ivanu Žabnom, koju je predvodio župnik, a u koncelebraciji je bio p. Zdravko Jelušić, duhovnik. Okupilo se 50-ak hodočasnika, među kojima su bile brojne obitelji s djecom. Nakon mise, krenuli su prema Križevcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju dana hodočasnici su ugošteni u KTC-u na ručku u organizaciji Grada Križevaca.

24.6.2019. Priključna ruta iz podravskog svetišta Molve pridružila se glavnoj ruti

Na blagdan Sv Ivana Krstitelja hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu hodočastili su na 2 rute – glavnoj ruti od Križevaca do Reke, te po prvi puta na priključnoj ruti iz podrsvskog Marijanskog svetišta Molve u srcu Podravine do Reke, gdje su se spojile priključne rute.

Na ovoj ruti najviše koraka napravio je najmlađi hodočasnik, 7-godišnji Lovro, koji je već nekoliko dana uzbuđeno iščekivao polazak rute iz Molvi, te je odvažno krenuo i hodao, uz svoje roditelje i sestre, na ovoj ruti. Zaista jako lijep primjer mnogima, pa i puno većima od njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošavši preko Koprivničkih Brega, stigli su do Koprivnice, gdje su nas srdačno dočekali s okrjepom u župi bl. Alojzija Stepinca, na čemu zahvaljujemo župniku i župljanima.

U Reki ih je dočekao župnik vlč. Mario Križanac, te nam ispričao o župi. Zajednički su se pomolili i fotografijom ovjekovječili susret dviju ruta kod Župe Presvetog Trojstva u Reki, tj. kod završne postaje nedavno napravljenog prekrasnog križnog puta u dvorištu crkve. Nakon toga, uslijedio je ručak koji su im pripremili župljani župe na čelu sa župnikom u Reki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.