(FOTO) Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu – Vodostaj rijeke hodočasnika u stalnom porastu

Foto: Nacionalno svetište sv. Josipa

Iako je vodostaj karlovačkih rijeka u padu pa zasada gradu ne prijeti opasnost od poplava, u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu ističu kako vodostaj jedne rijeke ne prestaje rasti. Naime karlovačka rijeka hodočasnika svakim danom se povećava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu 23. rujna 2017. godine u Nacionalno svetište svetog Josipa hodočastilo je 350 župljana župe Svetog Nikole biskupa, Bistra. Njima se priključila skupina od 100 hodočasnika iz župe Rođenja Blažene Djevice Marije, Ruščica, 50 hodočasnika iz župe Svetog Anselma, Nin te sestre karmelićanke Božanskog Srca Isusova iz samostana svetog Josipa iz Hrvatskog Leskovca.

Hodočasnicima je dobrodošlicu izrazio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta koji je hodočasnike uputio u povijest samoga Svetišta kao i u povijest štovanja svetog Josipa u hrvatskome narodu. Nakon toga uslijedila je pobožnost svetome Josipu, a zatim sveta misa koju je predvodio vlč. Tomislav Kralj. Glazbeno je misu obogatio zbor mladih „Note ljubavi“ iz Bistre.

U popodnevnim satima Josipu je hodočastila grupa od pedesetak župljana župe Svetog Hermagora i Fortunata predvođeni svojim župnikom vlč. Ivanom Trohom. Na vrata Svetišta pokucao je i jedan hodočasnik koji je pješke došao svetom Josipu iz Zagrebu. Riječ je o bogoslovu zagrebačke bogoslovije Krešimiru Babiću koji se na ovaj pothvat odlučio nakon nekoliko raznih susreta sa likom svetog Josipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodočasnici su imali priliku okrijepiti se u hodočasničkom domu „Marijan Radanović,“ koji je dobio ime po pokojnom graditelju Svetišta, razgledati izložbu Procvjetali križ karlovačkog akademskog slikara Daniela Butale u galeriji „Martin Borković, kao i izložbu časne sestre Samuele Premužić Čudo Božje krhkosti te postati prijatelji Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.