Site icon narod.hr

(FOTO) Petrovo 2015. na Vidicima

Na šibenskim Vidicima je u ponedjeljak 29. lipnja 2015. vrlo svečano proslavljena svetkovina sv. Petra, zaštitnika župe. Molitveni program je započeo molitvom svete krunice i molitvom u čast sv. Petru. Svečana koncelebrirana sveta misa je započela u 19 sati, a s pet svećenika suslavitelja predvodio ju je fra Ivan Lukač, franjevac kninskog samostana sv. Ante. Pred više od tristotinjak župljana i hodočasnika fra Ivan je u propovijedi istaknuo ljubav kojom nas sam Isus Krist ljubi i poziva nas da mu iskreno otvorimo svoje ranjeno srce kao što je to činio i sv. Petar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svete mise uslijedio je koncert duhovne glazbe na otvorenom prostoru u dvorištu župne kuće na kojem su nastupili VIS Audentes, VIS Agnus Dei, Biskupijski zbor Ludantes i kantautor Damir Topić. Svoje svjedočanstvo o vjeri u Isusa Krista i svoj životni put kao profesionalne košarkašice koja trenutno igra u Francuskoj pred svima okupljenima podijelila je gđica. Antonija Mišura, također vjernica župe sv. Petra.

Vrhunac večeri bio je predivan vatromet koji je razveselio sve okupljene, a potom je nastupila klapa Mirakul sa svojim malim koncertom klapskih i pučkih pjesama. Na kraju programa su se svim okupljenima zahvalili g. Marijo Baić, predsjednik vijeća gradske četvrti Vidici i fra Ivan Penava, župnik župe sv. Petra koji su zajedničkom suradnjom ostvarili ovako lijepu proslavu.

Pučko veselje se uz jelo i piće, te uz kolače koje su napravile marljive domaćice s Vidika nastavilo do kasno u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version