(FOTO) Predstavljanje ‘Kratkog espressa’ Nine Raspudića u Mimari: Pozvao na borbu protiv totalitarnog i podaničkog mentaliteta

Foto: Promo

Atrij Muzeja Mimara bio je prepun, više od 300 ljubitelja “Kratkog espressa” došlo je ispiti svoj omiljeni napitak s Ninom Raspudićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s inspiriranim i duhovitim Mislavom Togonalom, Nino Raspudić pojasnio je kako je pisati kolumnu u Hrvatskoj, objasnio je simboliku kave kao racionalističkog pića koje razbuđuje i bistri um te ju povezao sa stvaranjem kolumne koja na drugi način ima jednako razbuđujuće i razbistravajuće djelovanje. Osvrnuo se na brojne polemike koje je vodio uglavnom s lijevo orijentiranim intektualcima pri čemu je duhovito komentirao splitsku aferu “kanta fekalija” zbog koje je podvrgnut informativnom razgovoru u MUP-u.

Odgovarajući na pitanja publike, komentirao je aktualnu situaciju u HDZ-u i izrazio žal “što i nakon 30 godina po slomu društvenog totalitarizma u Hrvatskoj, u stranačkom životu pojedinih političkih opcija vlada duh totalitarizma u kojem se mjeri snaga aplauza i eliminiraju neistomišljenici zbog delikta mišljenja”. Pozvao je sve na borbu protiv totalitarnog i podaničkog mentaliteta, ne isključivši mogućnost osobnog političkog angažmana “ako to bude tražio moj narod”!

Tijekom predstavljanja knjige kontinuirano su prikazivane fotografije splitskog fotografa Ive Pervana iz njegova opusa “Nepoznato bogatstvo Hrvatske”. Govoreći o navedenom opusu Ive Pervana, Raspudić je zaključio da “ovaj rad i fotografije ne zaslužuju samo podršku Ministarstva kulture i Hrvatske turističke zajednice već i Ministarstva obrane jer nedvosmisleno dokazuju da se za ovakvu ljepotu ima smisla boriti u svakom pogledu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Često prekidan pljeskom, odobravanjem i gromoglasnim smijehom, Raspudić je još jednom potvrdio da je njegov “Kratki espresso” napitak koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

U utorak 10.12.19. Raspudićev espresso imat će priliku ispiti Dubrovkinje i Dubrovčani. Espresso se servira u 19:00 sati u Dvorani Ivana Pavla II u Samostanu sv. Klare, Poljana Paška Miličevića 4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.