(FOTO) Predstavnici hrvatskih županija i gradova posjetili kardinala Puljića i potpisali vrijedne ugovore

Foto: AI

Predstavnici Splitsko-dalmatinske, Osječko-baranjske i Dubrovačko-neretvanske županije te predstavnici osam gradova i općina kao i pojedinih tvrtki i dobrotvornih zaklada iz Republike Hrvatske, 10. veljače 2020. posjetili su sjedište Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu gdje im je domaćin bio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić sa suradnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom susreta u knjižnici Vrhbosanske metropolije u starom dijelu glavnog grada Bosne i Hercegovine gosti su imali prigodu pobliže se upoznati sa životom i trenutnim prilikama na teritoriju mjesne Crkve vrhbosanske i cijele Bosne i Hercegovine.

Kardinal Puljić uputio je svim gostima riječi iskrene zahvalnosti za njihovu suradnju i svekoliku potporu u pojedinim važnim projektima Vrhbosanske nadbiskupije. Na kraju radnog dijela susreta upriličeno je i potpisivanje ugovora za razne projekte od koji su najvažniji obnova zgrade Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu i zdanja Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ u Travniku.

Na susretu su sudjelovali najviši predstavnici županija: Splitsko-dalmatinske (župan Blaženko Boban i njegov zamjenik Luka Brčić te ravnatelj Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Jozo Sarač), Dubrovačko-neretvanske županije (župan Nikola Dobroslavić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić i ravnateljica Regionalne razvojne agencije Melanija Milić) i Osječko-baranjske županije (zamjenik župana Goran Ivanović te suradnici iz županova kabineta Anita Ćorić i Saša Forgić).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na susret s kardinalom Puljićem i suradnicima također su se odazvali predstavnici Gradova i Općina Republike Hrvatske: Belišće (zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković), Lovas (načelnica Tanja Cirba i njezin zamjenik Ivan Mujić), Tovarnik (načelnica Ruža Veselčić Šijaković), Drenovci (načelnik Jakša Šestić i ravnatelj knjižnice Goran Pavlović), Gunja (načelnik Anto Gutić), Petrijevci (načelnik Ivo Zelić), Pakoštane (zamjenik načelnika Josip Klarić) i Stari Jankovci (načelnik Dragan Sudarević).

Na susretu su također sudjelovali predstavnici tvrtki: Tim–Kabal iz Zagreba (vlasnik Ivan Topčić), Mundus Viridis iz Vrbovca (vlasnik Ivić Pašalić) i Vinkoprom iz Vinkovaca (vlasnik Vladimir Raguž i Stanislav Raguž) te zaklade Rhema iz Zagreba (predsjednica Mirjana Topčić i Ksenija Pašalić) kao i direktorica plinare Istočne Slavonije Marija Ratkić.

Uz kardinala Puljića na susretu sudjelovali su: gospodin Antun Ivanković, generalni vikar i ekonom Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić i preč. Vladimir Pranjić te rektori spomenutih Sjemeništa u Sarajevu i Travniku preč. Zdenko Spajić i preč. Željko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je završen zajedničkim objedom u blagovaoni Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa te razmjenom prigodnih darova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.