(FOTO) Prijave za trogodišnji program 3D formacija u tijeku: Program nudi mladim kršćanima poticaj za rast u vjeri

Foto: 3Dtim

SKAC je otvorio prijave za trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti 3D formacija u akademskoj godini 2019./2020.

Cilj programa je omogućiti formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju.

Evo što o programu prve godine kaže duhovnik SKAC-a p.Rukavina:

“Cilj prve godine 3Da je upoznati svoj nutarnji svijet i kakav on učinak ima na moje izvanjsko ponašanje. Što se događa u mojoj nutrini kad svijet oko mene utječe na mene? U prepoznavanju tih nutarnjih i izvanjskih pokreta biti sposoban adekvatno odgovoriti u situaciji a da se ne upada u grijeh ili nered bilo koje vrste. Uvježbavamo se u krepostima da čovjek ne upada u nezerelosti i probleme koji mu uništavaju život. Program je napravljen tako da čovjek mora i sam puno na sebi raditi, samoga sebe uvježbavati u dobru. U suprotnome čovjek je dresiran za zlo. Cilj je nutarnja sloboda i vlastiti angažman pojedinca.”

Prijave su moguće samo za prvu godinu, a drugu i treću pohađaju polaznici koji su prijašnjih godina pohađali 1. i 2.D.

Program prve godine vodi pater Tomislav Špiranec, a susreti su ponedjeljkom u 20h počevši od 14.10. Prva tri susreta su „probna“. Tako svi koji su se prijavili imaju priliku kušati program, odlučiti jesu li pozvani na to baš ove godine i usuditi se izložiti promjeni, dati svoje vrijeme i otkrivati višedimenzionalnost života.

Prva godina 3D formacije sudioniku omogućuje poticajno okruženje u kojem će:
-razvijati svijest o sebi kroz prepoznavanje i izricanje nutarnjih pokreta;
-razmatrati Božju riječ i otvoriti joj se;
-vježbati se u krjepostima;
-iskusiti bogatstvo zajedništva.

Prijaviti se mogu mladi od 18. do 30. godina (uključno). Broj mjesta je ograničen. Prijave traju do 7.listopada Više informacija o samome programu i prijavnica dostupni su OVDJE.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr