(FOTO) Sestre milosrdnice iz Siska proslavile blagdan svog nebeskog zaštitnika i osnivača družbe sv. Vinka Paulskog

Foto: Sisačka biskupija

Sestre milosrdnice iz Siska proslavile su u petak, 27. rujna blagdan svog nebeskog zaštitnika i osnivača družbe svetog Vinka Paulskog. Svetu Misu u samostanskoj kapeli Sv. Josipa predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, kancelarom mr. Jankom Lulićem, katedralnim župnikom preč. Markom Karača, preč. Milanom Begićem i župnikom iz Bistre vlč. Tomislavom Kraljem. Služio je đakon Ivan Čorić, a prisustvovao i bogoslov Tomislav Vojvodić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U propovijedi se biskup Vlado osvrnuo na lik sv. Vinka koji je bio ponizan i svet svećenik. „Poniznost danas nije na cijeni i nije vrijednost za ovaj današnji svijet. Tako je bilo u Isusovo vrijeme, tako je i danas. Mnogi vole skretati pažnju na sebe i uzdizati se, a Isus kaže: Ne! On kaže i: ‘Blago siromasima duhom, njihovo je Kraljevstvo nebesko’! Jer Isus vidi vrijednost u svakom čovjeku, kao što je lijepo rekao jedan svetac: ‘Bog ljubi svakog pojedinca kao da je jedinac, Bog svakog čovjeka voli, voli ga tako kao da nikog drugog ne voli, toliko da mu je svaki čovjek baš toliko važan, kao da je jedini’. Eto, to je ljubav i možemo reći geslo našeg sv. Vinka Paulskog koji se posvetio siromasima. On je osnivač Caritasa te muške i ženske grane lazarista i sestara milosrdnica. On je prvi koji je poslao iz klauzure svoje sestre i rekao im: ‘Idite na ulice, idite među sirotinju pa čak i kada je obaveza molitve časoslova. On je rekao i: ‘ako vas zove siromah ili bolesnik smijete napustiti molitvu, jer vi se jednako tako Bogu posvećujete“, poručio je biskup sestrama i svima prisutnima.

„Zahvalili smo Bogu na ovom divu kršćanske ljubavi i molimo da nam Bog po zagovoru Sv. Vinka izmoli sve te kreposti“, poručile su sisačke sestre milosrdnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.