(FOTO) U dubrovačkom Kazalištu Marina Držića premijera predstave ‘Blizanke’

Foto: Fah

Premijera predstave “Blizanke” Nikoline Rafaj, prema romanu Ericha Kaestnera, a u režiji Lee Anastazije Fleger održana je u petak navečer u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića kao treći ovosezonski premijerni naslov te kazališne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redateljica Fleger izjavila je tim povodom kako se Kaestner dugo nije radio u Hrvatskoj pa je stoga bila oduševljena kad je dobila poziv surađivati s dubrovačkim teatrom.

„Jako sam sretna što je ovo jako velika dječja predstava, jer je jako bitno da se odgaja nova publika te da se djeci približi kazalište u vrijeme kad su svi na mobitelima. Tako se mogu saživiti s našim junacima, a ubuduće im neće biti muka ići u kazalište“, rekla je Fleger.

Glumica u predstavi Irena Tereza Prpić istaknula je zadovoljstvo suradnjom s autorskim timom i ostalim glumcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Meni je ovo prva dječja predstava i uvijek sam se pitala kako to izgleda. A nije ništa drukčije nego raditi predstavu za odrasle. Možda je i veći izazov, jer su djeca najiskrenija publika. Kroz igru koju smo stvorili je bilo predivno otkrivati cijeli jedan svijet. Predstava je brza, zanimljiva i izražajna, ali i poučna i za glumce i za sve ostale“, izjavila je Prpić.

Glumica u predstavi Vini Jurčić istaknula je kako se kroz suradnju s dubrovačkim teatrom mogla potpuno posvetiti projektu, gotovo kao kroz radionički rad.

„Došli smo ovdje vrlo ambiciozni, a mislim da smo se jako dobro povezali s domaćom ekipom. Svi su se ‘zapalili’ za projekt. Mislim da smo napravili predstavu koja nosi i zabavu i pouku za cijelu obitelj“, rekla je Jurčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumačku podjelu čine Irena Tereza Prpić, Vini Jurčić, Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Glorija Šoletić, Marija Šegvić, Boris Matić i Izmira Brautović, a statistice su polaznice Plesnog studija Lazareti Nora Žanetić, Petra Orepić, Ema Pralas, Lorena Burum, Mara Roza, Franka Rajčević, Nina Nikolić i Mara Knego.

U autorskom timu predstave su Lea Anastazija Fleger (redateljica), Nikolina Rafaj (adaptacija teksta i dramaturgija), Irena Kraljić (scenografkinja), Tea Bašić Erceg (kostimografkinja), Milorad Stranić (skladatelj), Matea Bilosnić (oblikovanje scenskog pokreta), Vesna Kolarec (oblikovanje svjetla), Paola Dražić Zekić (glazbena korepetitorica), Milan Tomašić (oblikovanje zvuka) i Ivana Ljepotica (inspicijentica – šaptačica).

Reprizne izvedbe predstave “Blizanke” slijede 16. i 17. ožujka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.